Božja obećanja životne borbe

Na ovaj ili onaj način, svi se ponekada borimo. Ali dođe trenutak u životu kada naše borbe postaju preteške. Ova razdoblja dolaze ili odlaze, a možda ste vi sada u tom razdoblju.

Možda ste izgubili voljenu osobu, ili je vaš brak na opasnom mjestu, ili vaš posao ili karijera mogu biti na rubu propasti bez naznake povratka. Svi smo prošli kroz takva vremena. Ali u ovim situacijama, možemo vjerovati u Boga koji nam je objavio svoja obećanja te nam dao vjeru kako je On sposoban, jer je dovršio svoje djelo na križu kroz Krista.

Slijede pet obećanja koja je Bog izgovorio nad onima koji prolaze kroz teške borbe u nekom periodu njihovog života.

1. Bog nas čuje

Volim čitati Psalam 34,19 i moćnu izjavu u njemu: “Blizu je Jahve onima koji su skršena srca, a klonule duše spašava.”

Bog vidi i zna vaš borbe. Isus je prošao kroz istu, ili čak i veću, količinu kušnji nego mi, i On suosjeća s vašim bolom. A ono što Bog čuje, On ne ignorira.

2. Naš trud neće biti uzaludan

1. Korinćanima 15,58 objavljuje: “Tako, braćo moja ljubljena, budite postojani, nepokolebljivi, i obilujte svagda u djelu Gospodnjem znajući da trud vaš nije neplodan u Gospodinu.”

Dok se trudimo pobijediti u ovim bitkama, Bog se bori s nama i naš trud neće biti uzaludan. Primit ćete svoju nagradu u pravo vrijeme.

3. Možemo se odmarati u Kristu

Nema mjesta odustajanju u Božjem kraljevstvu, ali sigurno ima više nego dovoljno mjesta za odmaranje. Isus poziva sve nas da dođemo Njemu kada smo opterećeni i umorni, te iskusimo Njegov odmor (Matej 11,28-29). Budući da se Bog bori za nas, možemo položiti naše oružje s vremena na vrijeme te dozvoliti našem Pastiru da nas vodi na zelenu pašu i tihe vode.

4. Borba će izgraditi naš karakter

Oni koji se bore će iz borbe uvijek izaći s ožiljcima, ali će također biti jači i bolji. Ovo je Božje obećanje za vas ako ste u borbi. Iako ne možemo uvijek poboljšati naše vanjske okolnosti, imamo kontrolu nad našim unutarnjim karakterom. Rimljanima 5,3-4 govori: “Ne samo to! Mi se dičimo i u nevoljama jer znamo: nevolja rađa postojanošću, postojanost prokušanošću, prokušanost nadom.”

5. Božja milost će biti više nego dovoljna

Božja sila najbolje radi u našim najvećim slabostima (2. Korinćanima 12,9). Ne odgovara nam uvijek priznavanje slabosti, ali pruža Bogu mogućnost kako bi nam pokazao za što je zaista sposoban, ako mu dozvolimo da čini svoje djelo kroz nas i našu situaciju.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today