Božja poruka za sve koje su ”oboreni”, žalosni, poraženi

Ovo je Božja poruka za sve koji su ”oboreni”, za sve koji su žalosni, poraženi, na tlu, potišteni, obeshrabreni i bez radosti.

”Žedna mije duša Boga, Boža živoga… Suze su kruh moj danju i noću… Duša moja gine… Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti, spasenje svoje, Boga svog” (Ps 41,3-6).

Zašto sam potišten? Zašto sam tmuran i žalostan? Zašto sam svladan? Zašto plačem? David u ovom Psalmu nije pokušao odgovoriti na ta pitanja. Sve što je mogao je reći: ”Moja nada je u Bogu! On je moje zdravlje.”

VIDI OVO: RADOST DOLAZI OD BOGA: Sedam izvora radosti koju ništa ne može uzdrmati

Onima koji strpljivo i s iščekivanjem čekaju na Boga, On će im ”danju naklonost udijeliti, (te će) noću pjesmom hvaliti Boga života svog” (Ps 41,9).

Bog želi da mu služimo s radošću

Bog je dao jasno upozorenje da je za Njega najozbiljnija stvar kad mu služimo s radošću. U Ponovoljenom zakonu 28 saznajemo za sva prokletstva i bolesti koje snalaze one koji ne vjeruju: ”Sva će te ova prokletstva snalaziti… budući da nisi htio služiti Jahvi, Bogu svome, vesela i radosna srca zbog obilja svega” (Pnz 28,45-47).

Bog kaže: ”Usredotočio si se na neku malu povredu, na neku nepravdu, a zaboravljaš na sve blagoslove i na divne stvari koje sam za tebe učinio.”  

VIDI OVO: Pet nevjerojatnih blagoslova koje Bog ne želi da zaboravite

Budete li Mu počeli vjerovati, Krist će pretvoriti vaše beznađe u veselje i odjenuti vas radošću. ”Okrenuo si moj plač u igranje, skinuo kostrijet s mene i opasao me radošću” (Ps 30,12).

Sveti, radujte se u Bogu nade i živite!

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!