Božja pravda nikoga ne zaobilazi: Mudra priča o tome da sve u životu ima svrhu

Božja pravda nikoga ne zaobilazi! Pročitajte ovu mudru priču koja će vam pokazati da sve u životu ima svoju svrhu.

Često se žalimo na negativne stvari koje nam se događaju, zaboravljajući da ništa nije slučajno i da sve ima svoju svrhu.

Kralj koji nije vjerovao u Božju dobrotu imao je roba koji bi u svim okolnostima rekao: “Moj kralju, nemojte biti obeshrabreni, jer sve što Bog čini je savršeno. On ne griješi.”

Jednog dana otišli su, po tko zna koji put, zajedno u lov. Tijekom tog lova u samoobrani divlja zvijer je napala kralja. Njegov rob je uspio ubiti životinju, ali nije uspio sačuvati svoje veličanstvo da ne izgubi prst. Ljut i bez imalo iskazivanja zahvalnosti što je spašen, plemić upita: “Je li Bog dobar? Da je dobar, ja ne bih bio napadnut i ne bih izgubio prst.”

Rob mu odgovori: “Moj kralju, unatoč svemu, ja vam samo mogu reći da je Bog dobar, i da On zna zašto se to dogodilo. Sve što Bog čini je savršeno. On nikada ne griješi.”

Bijesan zbog odgovora, kralj je naredio da uhite i zatvore njegovog roba u najmračniju tamnicu.

Nakon mjesec dana, kralj je opet otišao u lov, ali ovaj put sam. Na njegovu nesreću, nakon kraće jurnjave i borbe uhvatiše ga neki divljaci koji su od pamtivijeka obavljali ritualno žrtvovanja ljudi.

VIDI OVO: Svaka patnja u životu je tu sa svrhom, a Bog nas po njoj želi ovo naučiti

Na oltaru i spremni žrtvovati plemića, divljaci su primijetili da njihova žrtva nema jednog prsta. Sukladno njihovim običajima, samo zdrava i cijela osoba sa svim svojim dijelovima može biti ponuđena bogovima. Kralj bez prsta se smatrao lošom i podcjenjujućom žrtvom za njihove bogove. Stoga su oslobodili kralja.

Nakon povratka u palaču, kralj je naredio da oslobode roba. Primio ga je radosno i rekao:

“Bog je uistinu bio dobar prema meni! Gotovo da su me ubili neki divljaci, ali sreća, zbog jednog prsta koji nisam imao, oslobodiše me. Ali imam jedno pitanje: ako je Bog tako dobar, zašto je meni dopustio da tebe stavim u zatvor? ”

Rob odgovori: “Moj kralju, da sam ja išao s tobom u lov, i mene bi uhvatili i vjerojatno žrtvovali, jer ja nisam bez jednog prsta. Zapamti, sve što Bog čini savršeno je. On nikada ne griješi. Dao ti je da me staviš u zatvor kako ne bih išao s tobom u lov.”

Često se žalimo na negativne stvari koje nam se događaju, zaboravljajući da ništa nije slučajno i da sve ima svoju svrhu. Svako jutro predaj svoj dan Bogu, nemoj biti u žurbi. Traži od Boga da nadahnjuje tvoje misli, vodi ono što radiš i ublažuje tvoje osjećaje. I nemoj se bojati.