Božje djelovanje u Siriji

Heroji vjere u Siriji svaki dan izlažu svoje živote baš kao u Djelima apostolskim u 9-om poglavlju, kada je Gospodin došao Ananiji koji se skrivao od radikalnog teroriste (Savla) i rekao mu: “Želim da odeš do Savla i položiš ruke na njega”.

Iako se Ananija bojao i prvo rekao ne, ostao je poslušan i Gospodin je mogao učiniti da Savao progleda. Ovi sirijski Ananije ustraju da dosegnu svoje susjede evanđeljem. I kažu da se ne vide kao heroji vjere, već jednostavno sebe vide kao poslušne svome Spasitelju.

Vodeći pastor u Siriji u intervjuu je ispričao da je njegov sin bio napadnut; metak mu je prošao kroz vrat, drugomu sinu prijete, a ima i jednu kćer, kada su ga upitali zašto je još uvijek tamo u Aleppu i služi među tim ljudima, te zašto ne skupi svoju obitelj i spasi ih, rekao je: “Moj primjer je Krist, On je umro za mene i ja sam spreman izložiti svoj život, da ljudi upoznaju Krista. Da, postoji opasnost od smrti, ali kada vidite promijenjene živote, to je razlog zašto ostajemo unutar Sirije, najgore što se može dogoditi je naša fizička smrt. Ali najbolje što se može dogoditi je vječni život druge osobe.”

Bog tako moćno koristi svoje ljude danas među “Šatorima crkvama” u Siriji. Postoje kršćani unutar Sirije, predani “Ananije”, koji pronalaze te ljude, polažu ruke i ljuske padaju s njihovih očiju, te oni upoznaju Isusa Krista kao svog Gospodina i Spasitelja. Ovo je stvarna priča o Siriji. To nije priča o smrti. Možda priča o patnji? Da, postoji patnja, ali postoje i oni koji su mrtvi duhovno, i koji se dižu u život.

Jedno takvo svjedočanstvo je o jednoj ženi koja je par mjeseci dolazila u crkvu pokrivena, bilo je očito da je žena sunitska muslimanka. Nakon nekoliko mjeseci je došla do jednog od voditelja u crkvi i ispričala mu svoju priču

Rekla je da je bila borac Al-Qaede, imala je AK-47 pušku, sudjelovala je u bitkama i također njegovala ranjenike. Ali jedanput je čula evanđelje, počela je dolaziti u crkvu i upoznala je Krista.

Nije im prije to htjela ispričati, jer se bojala da će je prijaviti a zatim uhititi. To je samo jedno od svjedočanstava, mnogima se objavio Isus u snovima i vizijama. Crkva u Siriji cvjeta i raste kroz silu Duha Svetoga i hrabro svjedočenje Božjeg naroda, piše Kršćanstvo danas.

IZVORKrscanstvodanas.com