Kad ovo shvatite i razumijete, vaš kršćanski život više neće biti isti

Dao je svoje vlastito srce kad je ispustio posljednje kapi krvi za nas.

Spasenje je veliko zbog strahovitosti svoje cijene.

Dođite sa mnom na Golgotu; stanite u sjeni križa; pogledajte u izmučeno Kristovo lice; još jednom poslušajte kako prolivena krv pada kap po kap za vaše i moje grijehe.

Spasenje je besplatno, ali nije jeftino. Stoji više od svega bogatstva svemira zajedno. Stoji više od svega ostalog blaga, svega bogatstva Božjeg zajedno.

Kada je Bog pribio svoga Sina na križ da plati cijenu za naše otkupljenje, sam je sebe osiromašio. Ostao je bez najdragocjenijeg, jer dao je Krista, svoje najdraže, najskuplje, najbolje što je imao.

Dao je svoje vlastito srce kad je ispustio posljednje kapi krvi za nas. Kad to shvatite i razumijete, to od vas stvara dobrog kršćanina. Tada vas se ne treba moliti da dođete na molitveni sastanak. Tada vas se ne treba moliti da date svoj novac.

Jedan dobar, dugačak, čvrst pogled na Gospodina Isusa učinit će da postanete korisni. Jedan pogled u lice Sina Božjeg učinit će da i vi želite žrtvovati.

Jedan dugačak pogled na slomljeno, krvlju poškropljeno tijelo, učinit će vas i više nego gorljivim od iščekivanja, i više nego voljnim pokazati umirućem Sinu Božjem zahvalnost i poštovanje kroz svoj trud i svoju želju da vršite njegovu volju.

Jedan dobar, dugačak i čvrst pogled na križ, nespašeni moj prijatelju, prisilit će te, ako imaš jednu kap zahvalnosti u svome srcu, da dođeš Kristu, da ga prihvatiš kao svog Spasitelja, da budeš kršten, da uđeš u njegovu službu, da daš svoj život s jednakom odanošću kao što je i on dao svoj za tebe na onom okrutnom, prokletom križu.

Cijena tog spasenja je jedan od najsnažnijih poticaja da vas privuče njegovim uvjetima. Cijena toga spasenja vjerojatno je među glavnim razlozima zašto je nevjera tako strašan grijeh, najgori od svih grijeha. Nezahvalnost, strašna, gorka, crna nezahvalnost, pripisana je onima koji odbijaju ponudu Božje milosti u krvi njegova Sina.

Neka cijena koja je bila plaćena za vaše izbavljenje slomi vaše srce i rastali vašu dušu!

Autor: Hyman J. Appelman; Izvor: Put života