Božje vrijeme i planovi: Kako ih uskladiti s našim?

Savršeno Božje vrijeme je podsjetnik na Njegovu suverenost nad našim životima.

Lako se uhvatiti u brzu kulturu trenutnog zadovoljstva našeg modernog svijeta i zaboraviti da Bog radi na vremenskoj liniji koju ne možemo razumjeti.

Međutim, kada napravimo korak unatrag i pouzdamo se u Njegovo vrijeme, možemo biti sigurni da su Njegovi planovi za nas dobri.

Jedan od najznačajnijih primjera Božjeg savršenog odabira vremena je rođenje Isusa Krista. U Galaćanima 4,4-5 piše: “A kada dođe punina vremena, odasla Bog Sina svoga: od žene bî rođen, Zakonu podložan da podložnike Zakona otkupi te primimo posinstvo.”

Nije bila slučajnost da je Isus rođen upravo u to vrijeme. Bilo je to savršeno vrijeme za Božji plan spasenja.

Božje vrijeme za naše živote

Slično tome, Božje vrijeme za naše živote možda neće uvijek biti u skladu s našim vlastitim željama i planovima.

Možda želimo da se nešto dogodi odmah, ali Bog zna da trebamo proći kroz određena iskušenja i nevolje kako bismo se pripremili za ono što On sprema.

VIDI OVO: Molitva koju trebate moliti dok čekate na Gospodina

Kroz čekanje i izazove razvijamo potrebne karakterne osobine i odnos s Bogom koji će nam omogućiti da ispunimo Njegove svrhe za naše živote.

Kada se borimo da shvatimo Božje vrijeme, važno je zapamtiti da On vidi širu sliku. Možda vidimo samo mali dio slagalice, ali On zna kako će se sve savršeno uklopiti.

U Božje vrijeme se uvijek možemo pouzdati

Dok nastojimo bolje upoznati Boga kroz molitvu i proučavanje Njegove Riječi, možemo se pouzdati u Njegovo vrijeme i imati mir znajući da On sve kontrolira.

Božji savršeni trenutak podsjetnik je na Njegovu suverenost i vjernost u našim životima. Možda ne razumijemo uvijek zašto se stvari događaju kada se događaju, ali možemo vjerovati da On sve zajedno radi za naše dobro.

Dok razvijamo strpljenje i vjerujemo u Njegovo vrijeme, možemo biti sigurni da su Njegovi planovi za nas uvijek savršeni.

NAJNOVIJE!