Božji odgovor na velikodušno davanje

Bog nam odgovara preobilnom milošću koja ispunjava naše živote.

Jeste li ikada pokušali prebrojati svoje blagoslove? Bez obzira na popis kojeg biste sastavili, on bi jedva ogrebao površinu. Samo nam Gospodin može otkriti sve načine kako se brinuo za nas, kako nas je vodio i blagoslovio nas. No Biblija nam pomaže prepoznati nevjerojatne blagoslove koji su naši u Kristu.

Na primjer, Biblija nas u 2. Korinćanima 9, 6-15) uči o tome da nećemo izgubiti ništa time što smo velikodušni. Bog nas poziva na radosno, a ne davanje uz mrmljanje, velikodušno, a ne štedljivo i dragovoljno, a ne pod prisilom. Kada tako činimo, Bog nam odgovara preobilnom milošću koja ispunjava naše živote. (2. Korinćanima 9, 6-8)

Božja milost…

Ulazi u nas. Naš nam Otac obećaje dovoljno u svemu dok se brine za naše potrebe, dajući nam više kako bismo mi mogli davati i povećavajući našu pravednost. Ustvari, Bog kaže kako ćemo u svemu biti obogaćeni zbog naše velikodušnosti. (2. Korinćanima 9, 11)

VIDI OVO: KRŠĆANSKO DAVANJE: Trebaju li kršćani davati, što i kome trebamo dati i koliko?

Doseže prema drugima. Kada su naše potrebe ispunjene kroz našu vlastitu velikodušnost, neki ljudi će početi povezivati naše davanje s poslušnosti prema Bogu. Kada se stvori veza zajedništva, oni na to mogu odgovoriti tako što će moliti za nas. (2. Korinćanima 9, 13-14)

Daje slavu Bogu. Nismo mi junaci priče; Gospodin jest. Naša poslušnost i ovisnost o Njemu prikazuju da je Bog sam Onaj koji nam daje sredstva koja mi možemo dati. Oni koji dobiju ovaj dar će proslavljati Boga, koji je ultimativni izvor njihovih zaliha. (2. Korinćanima 9, 13)

VIDI OVO: 7 životnih blagoslova koji proizlaze iz davanja

Nemojmo dopustiti da nas ljudsko razumijevanje ili strah od toga da nećemo imati dovoljno spriječi u tomu da iskusimo Božju prebogatu milost, koju on izlijeva na one koji su Mu poslušni.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: InTouch.org