NaslovnicaŽivotBožji plan za davanje

Božji plan za davanje

Svaka od Božjih zapovjedi ima dobru svrhu, a to je zasigurno istina kada nam Bog kaže da dajemo.

To je jedan način kako Bog uči svoju djecu da žive onako kako je Krist živio. Isus je bio davatelj. Osim što je velikodušno hranio mnoge, ozdravljivao bolesne i nudio istinu svakome tko bi Ga slušao, On je u konačnici dao svoj život na križu za spas svih onih koji bi vjerovali u Njega.

VIDI OVO: Koliko novca bismo trebali dati crkvi?

U Prvoj poslanici Korinćanima, apostol Pavao piše: „Svakoga prvog dana u tjednu neka svaki od vas kod sebe na stranu stavlja i skuplja što uzmogne da se ne sabire istom kada dođem“. (1. Korinćanima 16, 2) Ovi stihovi sadrže dvije vodilje koje nam mogu pomoći da postanemo velikodušni ljudi kao što Bog želi da budemo.

VIDI OVO: 7 životnih blagoslova koji proizlaze iz davanja

1. Davanje je komponenta štovanja. Kada se zajedno okupimo svake nedjelje, imamo privilegiju dati natrag Gospodinu dio onoga što je On nama dao. Čineći tako, mi se podsjećamo na ovisnost o Bogu i na Njegovu vjernost prema nama. Ovo djelo je način prepoznavanja Božje dobrote, izražavanja naše zahvalnosti i iskazivanja časti Bogu.

2. Davanje je najbolje kada se čini sistematično. Ako s namjerom ne planiramo odvajanje dijela za Gospodina, to ćemo vjerojatno potrošiti na druge stvari. Odvajanje novca je bolji način za štovanje našeg nebeskog Oca, nego da čekamo i da Mu damo ostatke.

VIDI OVO: 7 razloga zašto kršćani danas nisu obavezni davati desetinu

S obzirom na veličinu našeg spasenja i na neprestane blagoslove kojima nas Bog obasipa svakoga dana, trebali bismo uživati u velikodušnom davanju. Velikodušnost pokazuje da slijedimo Kristove korake i na praktičan način demonstrira naše povjerenje u Njega.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org