Bog ima protuotrov za naš uznemireni um! On će poraziti sve tvoje neprijatelje, tako da će pokleknuti pred tobom.

Gospodnji plan za nas je uvijek bio jednostavan. Rekao je: ”Ne moraš se bojati nikakve sile koja dolazi protiv tebe. Ja ću uvijek biti tvoj branitelj.

Budeš li se jednostavno po vjeri pouzdao u moja prisegnuta obećanja, da ću se ja briniti za tebe, bit ću svemoćni Bog za tebe. Porazit ću sve tvoje neprijatelje, tako da će pokleknuti pred tobom. I bit ćeš i više nego pobjednik, živeći ostatak svojih dana u miru, bez straha!”

Živite li vi svoje dane bez straha – mirnog duha i mirnog uma? Većina tako ne živi ni dijelić svog vremena. Mi ulazimo i izlazimo iz naših trenutaka mira, ali nismo u potpunosti ušli u Božji počinak.

Ako ste uznemireni, smeteni ili potišteni zbog lakozavodljivog grijeha, morate znati: Bog se ne ljuti na vas! Njegova namjera nije da nad vama provodi stegovnu mjeru i da vam sudi. Naprotiv, On žezna da vas ispuni svojom svemoćnom silom!

VIDI OVO: Kako izaći na kraj s unutarnjim nemirima i strahovima?

U Starom zavjetu ti su neprijatelji bili poganski narodi: Filistejci, Moapci, hetiti, Jebusejci, Kanaanci. Sve te zle sile htjele su uništiti narod Božji i vratiti ih u ropstvo.

Danas su naši neprijatelji u duhovnom području – demonske sile, tjelesne požude, zle želje. No u Novom zavjetu Bog ponavlja obećanje svome narodu.

”Ja ću ti biti Bog, a ti ćeš biti moj sin, moja kći. Zapravo ćeš biti moje dijete od sada pa kroz svu vječnost. Zbog toga se sjeti Saveza koji sam s tobom sklopio. Više se nećeš bojati ni čovjeka ni sile, jedino mene. Ja ću te izbaviti iz ruku svih tvojih neprijatelja, od demonskih uznemiravanja, požuda, navika i lakozavodljivih grijeha!”

Autor: David Wilkerson