Bračni par posvojio uplakano novorođenče ostavljeno u smeću

Bračni par novinara iz Indije je posvojio uplakano novorođenče koje su roditelji ostavili u smeću. Beba je bila u kritičnom stanju u bolnici jer je težila nešto više od jednog kilograma.

Na Twitteru se nedavno proširio video bebe iz Indije koja je ostavljena na odlagalištu otpada, a jedan par je iskoristio društvenu mrežu kako bi je pronašli i posvojili.

U videu koji je objavljen na Twitteru prikazano je golo novorođenče kako plače okruženo smećem.

Sakshi Joshi, televizijska voditeljica i pomoćnica urednika kanala News 24, podijelila je video sa svojim pratiteljima te ih zamolila da joj pomognu pronaći gdje se beba nalazi jer je ona i njezin suprug Vinod Kapri, koji je također novinar, žele posvojiti.

“Svi su na Twitteru željeli pronaći bebu”, rekla je Joshi za CNN. “Twitter je imao najveću ulogu u cijelom slučaju.”

Par je saznao da se novorođena djevojčica nalazi u Rajasthanu, na sjeverozapadu Indije, te da je u kritičnom stanju u bolnici jer je težila nešto više od jednog kilograma. Mediji su potvrdili da je ostavljena na odlagalištu otpada. Joshi i Kapri su razgovarali s liječnicima i rekli im da je žele posvojiti.

Vozili su više od 450 kilometara kako bi upoznali djevojčicu, a putem su se obratili svojim pratiteljima na Twitteru za savjete o procesu usvajanja, koji u Indiji dugo traje.

“Nikada nismo namjeravali posvojiti dijete. Ja imam već 46 godina”, rekao je Kapri. “Nismo znali kako izgleda cijeli proces. Kada smo krenuli istraživati, saznali smo da je u Indiji proces naporan i dug.”

Kada su stigli u bolnicu, djevojčici su dali ime ‘Pihu’, ime koje su predložili neki od njihovih pratitelja na Twitteru.

Za dan Očeva objavili su fotografiju sa svojom budućom kćerkom. “Pihu je ime ptice i filma kojeg sam režirao. Glavni lik ima dijete od 2 godine”, rekao je Kapri.

Napuštanje novorođenih djevojčica česta je praksa u Indiji. Svake godine na tisuće novorođenčadi bude živo pokopano, ostavljeno u jarku ili pred nečijim pragom.

Prema Times of India, oko 90% od ukupnih 11 milijuna napuštene djece u Indiji budu djevojčice.

Ovaj članak je prvi put objavljen 20. lipnja 2019.

NAJNOVIJE!