BRAK SVE MIJENJA: Ovih pet stvari se mijenaju kada uđete u brak

“Brak sve mijenja” su riječi koje često čujete na različite načine i sa različitim tonom. Iako može biti malo pretjerano za reći da izmjena zavjeta u potpunosti mijenja vaš odnos, istina je da brak poprilično mijenja dinamiku, od osjećanja do svakodnevnih obveza.

Iako su ove promjene vjerojatno blago drugačije kod svakog bračnog para, sljedećih pet se ipak najčešće događaju kod većine.

Očekujete više jedno od drugog

Bilo da ste to shvatili svjesno ili ne, većina nas stavlja veću težinu na izraz “bračni drug”, nego na “dečko” ili “zaručnik”. Iako ovo ne znači da vi i vaš partner nikada nećete iznervirati ili razočarati jedno drugo, na ovoj točki vaše veze, vjerojatno pokušavate podignuti standarde jedno drugom: možete očekivati ​​da se češće čujete tijekom dana, da se više podržavate ili da ste emocionalno otvoreniji.

Osjećate se sigurnije i udobnije

Istina je da brak može dati osjećaj kao da ste prekriveni jednom velikom dekom koja vas čuva od nesigurnosti. Sretni ste.  Voljeni ste. Našli ste svoju “osobu”. U tome ima dosta komfora, za mnoge ljude. Još jedna stvar koja se mijenja kada se osjećate sigurnije Pozdravljate se s tajnim navikama i grešnim zadovoljstvima. Sve karte su na stolu.

Više ovisite jedno od drugog

Vaši zavjeti učvršćuju vaš partnerstvo. iako se možda još uvijek obraćate najboljoj prijateljici ili roditeljima kada su vam potrebni podrška ili savjet, vaš suprug počinje preuzima ulogu osobe kojoj povjeravate sve, ako to on već i nije bio.

Shvaćate da se sve dijeli

Ako niste živjeli skupa prije braka ili čak iako jeste i većinu stvari ste dijelili pola-pola, sada dolazi do velike promjene. Ono što je tvoje je moje, a ono što je moje je tvoje – to može biti dosta velik izazov koji zahtijeva prilagodbu.

Znate da ste, bez obzira na sve, u ovome skupa

Čak i kada prolazite kroz težak period ili nakon što ste imali prilično tešku svađu, nekako uvijek znate da će sve biti u redu. Vas dvoje ste sada tim koji radi na ostvarivanju zajedničkog cilja: dugog i sretnog braka.

NAJNOVIJE!