Brat (35) i sestra (39) umrli od koronavirusa u razmaku od tjedan dana

Nadaju se da njihova priča može poslužiti kao upozorenje obiteljima koje razmišljaju o okupljanju blagdane i potaknuti druge da slijede upute zdravstvenih stručnjaka. 

Adelita Cruz Trevino (39) i Nicolas Trevino (35) nisu bili samo brat i sestra, već i najbolji prijatelji. Oboje su umrli od koronavirusa u razmaku od samo tjedan dana.

“Bili su pozitivni su bili na koronavirus 6. studenog, nakon putovanja u Kaliforniju kako bi prisustvovali sprovodu svog ujaka”, rekao je njihov brat Daniel Trevino za CNN.

Adelita je preminula od virusa 29. studenog u bolnici Ascension Borgess.

“Njen brat umro je sedam dana kasnije u bolnici Spectrum Health Butterworth, nekoliko sati nakon sprovoda njegove sestre”, rekla je Jesusova sestra Vela.

“Adelita je imala sve simptome, od groznice do bolova u tijelu”, kaže Vela.

“Primljena je u bolnicu istog dana kada je test pokazao da je pozitivna i nikada je nije napustila. Njen brat Nicolas primljen je sutradan i poslat u izolaciju. Vratio se u bolnicu tjedan dana kasnije, jer se njegovo stanje pogoršalo”, rekla je Vela za CNN.

VIDI OVO: 7 ranih znakova koronavirusa

Budući da tijekom pandemije nisu mogli osobno posjetiti svoje najmilije zbog uputa liječnika, obitelj je svaki dan razgovarala s bratom i sestrom putem video poziva i molili se kako bi se Adelita i Nicolas oporavili.

Iako su, nažalost, oboje preminuli, obitelj se zahvaljuje svima koji su im pomogli u ovom izazovnom vremenu.

Nadaju se da njihova priča može poslužiti kao upozorenje obiteljima koje razmišljaju o okupljanju blagdane i potaknuti druge da slijede upute zdravstvenih stručnjaka.

Pomolimo se za njihove obitelji!