14 razloga zašto je vaš brat najbolji dar koji su vam roditelji ikada dali

Vaš brat je najbolji dar koji su vam roditelji dali. Bez obzira jeste li bliski s vašim bratom ili ne, jeste li slični ili potpuno različiti, postoji nekoliko razloga zbog kojih je vaš brat dar.

Imati brata znači ponekad biti umoran, često se natjecati, ponekad biti zbunjen, a ponekad možete osjećati i gađenje. Također ćete iskusiti neke divne i korisne stvari koje donosi život s vašim bratom:

1. Naučit ćete što je kompromis

Ako imate brata onda morate često činiti kompromise. Bilo da ste predškolska djeca koja pregovaraju o igračkama s kojima ćete se igrati, bilo da ste tinejdžeri koji dijele auto, ili da ste osobe u srednjim godinama koje raspravljaju o tome treba li jedan od vas zaista nositi odijelo na vjenčanje – kompromisi su životna vještina koju osobe s bratom vrlo rano svladaju.

2. I prijateljstvo

Možda vam se tako nije činilo kada ste bili djeca, ali vaš brat vam često postane najbolji prijatelj i osoba od povjerenja kasnije u životu. Naravno da se znate posvađati, ali on je netko tko je uvijek bio uz vas.

3. I strpljenje

Braća često znaju naživicirati. Dok odrastate uz njega naučit ćete što je strpljenje. A strpljenje je vrlina, zar ne?

4. Imat ćete partnera u zločinu

Imali ste prijatelje s kojima često zapadnete u nevolju, ali je vaš brat vaš prvi partner u zločinu. Naučili ste paziti jedno na drugo, čuvati jedno drugome leđa i dijeliti krivnju kada vas napokon uhvate.

5. Nasmijavat će vas

Ponekad će to biti namjerno, ponekad slučajno. Braća čine najsmješnije stvari, a vaš je posao smijati se njegovim vicevima (i uvijek ga podsjećati na vrijeme kada mu je iz nosa iscurio šlag za tortu).

VIDI OVO: Citati za brata: Najljepše izreke koje možete poslati bratu

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

6. On će vas štititi

Brača gotovo uvijek imaju zaštitničke osjećaje prema vama. Često ste sretni zbog toga, ali ponekad i ne…

7. Ponekad će vas izbaviti iz problema kada to najmanje očekujete

Brača su odlična kada treba uskočiti i pomoći ako se nađete u nezgodnoj situaciji. Taman kada priznate roditeljima da ste nešto učinili, on prizna još goru stvar kako bi preusmjerio pažnju s vas.

8. Nikada nećete biti usamljeni

Duga putovanja, užasno isplanirani obiteljski odmori, dosadni posjeti rođacima s kojima nemate ništa zajedničko – to mogu biti užasni trenutci ako ste jedinac. I iako se vi i vaš brat ponekad dobro slažete ili se neprestano svađate, barem imate društvo u takvim situacijama.

9. Kada pitate za pomoć, on vam mora pomoći

Prijatelji mogu biti zauzeti kada trebate pomoć s preseljenjem ili vam se začepio toalet, no vaš brat ima dužnost pomoći vam.

10. On je brutalno iskren

Uvijek možete računati da će vam sve iskreno reći. Dovoljno se dobro poznajete da vam može otvoreno reći što misli o vašoj novoj frizuri, simpatiji i sl. u trenutcima kada vaši prijatelji (i često vaši roditelji) pokušavaju uljepšati istinu i ne povrijediti vas.

11. On će podijeliti vaše probleme

Svi mi imamo mnoštvo problema koji su vezani za obitelj, rođake, način na koji smo odrasli i sl. – vaš brat ima iste te probleme. On se može poistovjetiti s vama, on će biti tu za vas kada se suočavate s posebnim izazovima u vašem djetinjstvu koji su vam zajednički.

12. I vaše odgovornosti

Ako ste još mladi ovo možda nećete shvatiti, ali jednog će dana vaši roditelji biti stari i vi čete se trebati brinuti za njih. Vaš brat može podijeliti tu odgovornost i osjećaje koji dolaze u tom životnom razdoblju.

13. Uvijek ćete imati nekoga s kime možete biti nostalgični

Kako starimo, lijepo je provoditi vrijeme s ljudima koji su nas poznavali kada smo bili mladi. Odlično je imati nekoga s kime možete ponovno proživjeti mladost i s kime možete biti nostalgični. Možda ste u razdoblju kada je vaš brat osoba koja vas najduže poznaje te je on najbolja osoba za razgovore o prošlosti.

14. Uvijek će vas voljeti

Čak i ako vam to rijetko govori, on vas voli. Neka braća lako iskazuju osjećaje, ali većina nije takva. Znajte da vas vaš brat neizmjerno voli i bez obzira koliko vi zabrljate ili koliko ga iritirate, vaš će vas brat sigurno i tada voljeti – neizmjerno.