Bubrezi su filteri našeg organizma: Ovako ih možete očistiti od nagomilanih toksina!

bubrezi filteri organizma
Foto: Man photo created by shayne_ch13 - www.freepik.com

Bubrezi su filteri našeg organizma, odnosno organi koji pomažu da izbacimo toksine i održavaju zdravlje cijelog tijela. Međutim, kako bi bubrezi pravilno funkcionirali, neophodno ih je očistiti od nagomilanih toksina.

Osim smanjenja unosa soli, redovnog hidriranja i unošenja neophodnih vitamina i minerala, kako bismo pročistili bubrege moramo promijeniti način prehrane. Stručnjaci preporučuju hranljiv i zdrav režim prehrane koji će za samo 2 dana očistiti bubrege od nagomilanih štetnih toksina.

PROČITAJTE: 10 simptoma da vam bubrezi ne rade dobro

Oglas

Ovaj dvodnevni režim vrši detoksikaciju organizma i jača bubrege, a sastavljen je od namirnice koje su presudne za zdravlje ovog organa.

Prvi dan:

Za doručak popijte napitak napravljen od polovine iscjeđenog svježeg limuna, đumbira, soka od cikle i suvih brusnica.

Za ručak napravite smoothie od 1 šalice bademovog mlijeka, pola šalice tofua, pola šalice špinata, 1/4 šalice bobičastog voća, pola jabuke i 2 žlice sjemena bundeve.

Večera se sastoji od velike zelene salate i 120 g proteina (piletina, riba ili tofu). Za užinu možete jesti grožđe ili 1/4 šolje kikirikija.

Oglas

Drugi dan:

Za doručak napravite smoothie od 1 šalice sojinog mlijeka, 1 zaleđene banane, 1/2 šalice špinata, 1/2 šalice borovnica i 1 žlice spiruline.

Za ručak napravite kašu od prosa, a u nju dodajte šalicu svježeg voća po želji i 2 žlice sjemenki bundeve.

Večera je ista kao prvog dana, samo uz nju dodajte i pola šalice kuhane pšenice, sok od svježe iscijeđnog limuna ili naranče.