Zašto molimo: „Budi volja Tvoja“?
Foto: Unsplash

„Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji“ (Matej 6,10).

Slavimo Boga kada Mu predajemo svoje živote svaki put kada se molimo. Isus uči da se tijekom molitve trebamo potpuno predati Božjoj volji.

Bog ima posebnu volju za naš život. U poslanici Rimljanima (12,2) piše da je Njegova volja dobra i savršena za nas. Dio povezivanja s Bogom jest govoriti: „Bože, koja je Tvoja volja za mene danas? Želim djelovati po Tvojoj volji“.

U nebu, Božja volja se savršeno ispunjava. No, na zemlji nije uvijek tako. Zato molimo: „Neka bude volja Tvoja kako na nebu, tako i na zemlji“. Mi govorimo: „Bože, želim Ti se predati. Želim raditi što ti želiš da radim“.

VIDI OVO: Tri savjeta kako prepoznati je li ono što planirate Božja volja ili vaša volja

„Budi volja Tvoja“ se može moliti na tri načina

„Budi volja Tvoja“, može se moliti na tri različita načina. Možete to govoriti u prijeziru: „Budi volja Tvoja, ali se meni to ne sviđa“. Možete to govoriti u predaji: „Budi volja Tvoja jer ja na to ne mogu utjecati“. Ili možete moliti u iščekivanju: „Budi volja Tvoja jer znam da je tako najbolje te to želim za svoj život“:

Vaš zemaljski otac možda ne zna uvijek što je za vas najbolje, ali možete vjerovati da vaš nebeski Otac zna. To znači moliti da bude volja Njegova.


Molite ovu molitvu: „Bože, znam da je Tvoja volja za moj život bolja nešto išta o čemu mogu sanjati. Želim Ti predati svoj život. Želim da se u njemu ispuni volja Tvoja“.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com