Budi zadovoljan s onim što imaš

Budi zadovoljan s onim što imaš jer je Gospodin sve odredio tebi na dobro.

Možda imaš malo nasljedstvo na ovoj zemlji. Budi zadovoljan njime jer je to najbolje za tebe. Nepogrešiva mudrost je odredila tvoj dio na zemlji i postavila te u situaciju najpogodniju za tebe.

Brod s teškim teretom plovi rijekom, no na određenom se dijelu rijeke nalazi pješčana obala. Zar će netko pitati kapetana zašto brod skreće u duboku vodu i koristi zaobilazni put? On će odgovoriti: ”Zato što brod ne bi došao u luku ako ne bi plovio dubokom vodom.”

Možda bi i ti zaglibio u plićaku da te ne vodi tvoj nebeski Kapetan. Neke biljke ginu ako imaju previše sunčevog svjetla. Možda si zasađen tamo gdje ima malo svjetlosti, ali tamo te je postavio tvoj ljubazni Domaćin. Jer, samo u takvim uvjetima ćeš donijeti plodove do savršenstva.

VIDI OVO: Kako biti zadovoljan u svim okolnostima? Nevjerojatne stvari možemo naučiti iz primjera apostola Pavla!

Kada bi drugi uvjeti bili za tebe bolji od ovih u kojima se sada nalaziš, Božja bi te ljubav premjestila drugdje. Postavljen si od Boga u najpogodnije prilike, jer, da ti biraš svoju sudbinu, ubrzo bi povikao: ”Gospodine, izaberi mi Ti mjesto jer me muče mnoge brige zbog moje samovolje”.

Budi zadovoljan onim što imaš jer je Gospodin sve odredio tebi na dobro. Uzmi svoj križ svakog dana, to je teret za tvoja ramena koji služi da te usavrši u svakoj dobroj riječi i djelu — Bogu na slavu.

”Stojim li na mjestu tamnom,skromna vjera srcu godi: znam da si Isuse sa mnom i k svjetlu put moj vodi!”

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE!