Carlos Santana: Bog me je spasio od sedam pokušaja samoubojstva

Pokušao se ubiti sedam puta, no dodao je kako ga je na životu održala Božja milost.

Carlos Santana je jedan od najvećih gitarista rock and rolla svih vremena.

Poznati gitarist Carlos Santana sa svijetom je podijelio priču o tome kako ga je Bog spasio od sedam pokušaja samoubojstva o kojima je razmišljao uslijed teške depresije.

Uz glazbu od malih nogu

Carlos Augusto Alves Santana rođen je 20. srpnja 1947. u Meksiku. Glazbenik je američkog „latino rocka“ koji je za svoje djelo dobio i Grammy nagradu, piše Nedjelja ba.

Postao je slavan kasnih 1960. i ranih 1970. sa svojom grupom Santana Blues Band, koji su se najčešće pojavljivali pod nazivom Santana i koji su stvorili veoma uspješnu mješavinu salse, rocka, bluesa i jazza.

Veoma rano Carlos je razvio interes za glazbu, uzimajući sate violine već od pete godine života. Životna veza s gitarom, instrumentom koji će od njega načiniti muzičku ikonu, započela je nekoliko godina kasnije, kada se njegova obitelj iz Autlan de Novara preselila u Tihuanu.

VIDI OVO: Carlos Santana: Vjera u Isusa Krista me spasila nakon što sam se sedam puta pokušao ubiti!

On se trudio da imitira svoje gitarske heroje kojima je bio fasciniran, kao što su John Lee Hooker, T-Bone Walker i B. B. King, koje je slušao na američkim radio stanicama s meksičko-američke granice. Godine 1961. Santana je uspio preseliti se u Sjedinjene Američke Države u grad San Francisco.

Procjenjuje se kako je tijekom svoje karijere prodao oko 80 milijuna albuma širom svijeta.

Božja milost spasila je glazbenika

Legenda rock and rolla prošao je zaista istinske mračne trenutke u svom životu. Jednom prigodom je čak kazao kako čovjek mora proći kroz najmračniju noć duše da bi došao do najsjajnijeg dana. Za svoju slavu i postignuća kaže kako ih je postigao samo uz pouzdanje u Boga.

Snatana je za Gospel Herald rekao kako je pao u tešku depresiju nakon što ga je napustila supruga. Posjetio je lokalnu crkvu, ali je u glavi imao glasove koji su mu govorili da je njegov život ispunjen jadom. Pokušao se ubiti sedam puta, no dodao je kako ga je na životu održala Božja milost.

Gitarist Carlos objasnio je kako mu Isusov glas ne samo da daje nadu, nego i pomaže da prebrodi svoju depresiju, a radost koju je primio od Krista, za njega je bilo nešto što nikada nije dobio od glazbe.

U životu je otkrio i snagu oproštenja koja mijenja život. Za vrijeme Santanina djetinjstva, njegov otac napustio je njihovu obitelj, a kad je imao 10 godina, jedan od očevih prijatelja ga je više puta maltretirao. Kaže da ga je to ispunilo strahom i krivnjom, ali je šutio o zlostavljanju.

VIDI OVO: Poznati roker Carlos Santana javno priznao kako ga je Isus spasio od samoubojstva

Dodao je kako je godinama nosio u sebi težinu neoprostivosti, bijesa i ogorčenosti prema čovjeku. Ipak toga bijesa i boli se oslobodio kada mu je oprostio. „Uspio sam ukloniti bijes opraštajući tom čovjeku“, rekao je Rolling Stoneu 2008. „Opraštanje, čovječe, opraštanje je nevjerojatno oslobađajuće. I tu sam da ti svim srcem i dušom kažem da može biti gotovo. Možeš se osloboditi“, izjavio je Snatana.

Santanu smatraju jednim od najvećih gitarista rock and rolla svih vremena. Postigao je vrhunac u svijetu glazbe. Godine 1998. uvršten je u Kuću slavnih rock and rolla i zauzima 15. mjesto na listi Rolling Stoneovih 100 najvećih gitarista svijeta. Ali za njega život sada ima veću svrhu.

Godine 2015. rekao je kako će postati pastor i povući se iz glazbe. Iako kaže da još uvijek ne zna kako će se stvari odvijati, on nastavlja vjerovati Bogu koji djeluje u njemu i kroz njega. „Bog još nije gotov sa mnom“, rekao je, a prenosi CBN.