Carlos Santana: Vjera u Isusa Krista me spasila nakon što sam se sedam puta pokušao ubiti!

Meksičko-američki glazbenik Carlos Santana je otkrio kako mu je vjera u Isusa Krista pomogla da nadvlada faze depresije. Kada ga je njegova žena Deborah napustila nakon 34 godine braka, misli o samoubojstvu su progonile Santanu. U intervjuu za Rolling Stone, priznao je da se sedam puta pokušao ubiti. Samo po Božjoj milosti je njegov život sačuvan, rekao je.

Objasnio je kako je išao u lokalnu crkvu i slušao optužujuće glasove kako je njegov život bio vrlo jadan. Ali mu je Isusov glas dao nadu i novu radost koju nije prije našao u glazbi.

Pored sloma svog braka, Santana je nosio težinu svojih teških godina iz djetinjstva.

Otvoreno je progovorio da je odrastao u disfunkcionalnoj obitelji, gdje ga je otac napustio. U 10. godini, nekoliko puta ga je zlostavljao prijateljev otac koji ga je ucjenjivao da šuti. Pedofilska dijela su donijela krivnju i strah u dječaka. Bile su potrebne godine prije nego što je Santana mogao oprostiti svom silovatelju. Uz pomoć Božje milosti, teret njegove prošlosti je konačno podignut.

“Ljutnja je konačno mogla nestati kada sam oprostio tom čovjeku … Oproštenje, čovječe, oproštenje je nevjerojatno oslobađajuće. Ovdje sam da vam kažem, sa svim svojim srcem i dušom, da se može oprostiti. Možete biti slobodni”, rekao je Santana u intervjuu za Rolling Stone 2008.

Sanatana je došao do točke kada je shvatio da je njegov život u Božjim rukama, a ne u njegovim vlastitim. Njegova mračna prošlost mu je pomogla vjerovati u Božji plan za svoj život. Odlazak njegovog oca, obiteljski prijatelj koji ga je zlostavljao i propast njegovog braka su učinili da shvati da samo po Božjoj milosti čovjek može preživjeti. “Morate proći kroz najveću tamu duše da biste stigli do najsvjetlijeg dijela dana”, rekao je 69-godišnji gitarist u članku za Plain Truth.

Mnogi rock glazbenici nerado govore o svom duhovnom životu, ali Santana je otvoreno piznao svoju vjeru u Boga. Ustvari, prije svojih koncerata, on vodi svoj bend u petnaestominutnu molitvu. Rekao je da je to kao kada doktor pere svoje ruke prije operacije.

Santana je planirao se 2015. umiroviti kao glazbenik da bi postao pastor. Rekao je da želi pomoći ljudima koji prolaze kroz probleme u svojim životima. I dalje ne zna kako će se plan odvijati, ali je rekao: “Bog sa mnom nije završio.”

Carlos Santana je meksičko-američki glazbenik koji ima deset Grammy nagrada. Također je 15. na Rolling Stone listi 100 najvećih gitarista svih vremena. Njegovo ime je urezano u Hollywood Walk of Fame 1997. i 1998, a priznat je u Rock and Roll Kući slavnih.

NAJNOVIJE!