Čekamo te Kriste

Čekamo te, o Kriste, da ponovno dođeš kao što si obećao u davnim danima. 

Naš Bože, naš nebeski Oče, dolazimo k Tebi u ime Gospodina Isusa Krista, tvoga jedinorođenog Sina, koji je umro za nas na golgotskom križu i kroz čije pomirenje možemo vapiti k tebi: Abba, Oče!

Danas se radujemo u nazočnosti Gospodina u našoj sredini. Njegovu imenu, silnom imenu Isus, pripisujemo svu slavu, sve veličanstvo, svu vlast i svu silu! Ti si nas spasio i mi smo tvoji.

Čekamo te, o Kriste, da ponovno dođeš kao što si obećao u davnim danima. U dubini našega srca osjećamo da se tvoj dolazak primiče. O, blagoslovljeni Isuse, pomogni nam da budemo spremni kad se pojaviš; pomogni nam da širimo evanđelje širom sve zemlje; budi nam milostiv da svjedočimo pred našim bližnjima, susjedima, prijateljima.

PROČITAJTE: Isus uskoro dolazi, a za ovo ćemo svi morati dati račun

Najvažniji zadatak koji imamo kad god nam se ukaže prilika je da govorimo najljepšu priču ikada ispričanu, o tvojoj spasonosnoj ljubavi. Slava tvome imenu, Gospodine svevišnji!

Molimo te da u božanskoj nazočnosti dotakneš srce svakog nespašenog muškarca i svake nespašene žene. Dovedi ih, Gospodine, k sebi. Tu su bolna srca; tu su prazni životi.

Isuse iz Nazareta, govori svakome od nas i privuci nas k sebi. Polažemo naša bremena do tvojih nogu; donosimo naše nevolje k tebi i tražimo žrtvu tvoje krvi kao pomirenje za njih. Ti si naš dolazeći Kralj. Dođi brzo, Gospodine Isuse. Bdijemo i čekamo – iščekujući tvoj dolazak.

Dođi, ti kojega ljubi naša duša i vladaj među nama kao što vladaš u našim srcima. Ti si nas krstio Duhom Svetim. Zahvaljujemo ti da Duh još uvijek dolazi kao na dan Pentekosta. O, Isuse, kako smo mi privilegirani narod!

PROČITAJTE: Isus dolazi: Još malo vremena nam je ostalo!

A sad, Gospodine, stavi svoje ruke ljubavi, blagosti i opraštanja oko nas, spašenih i nespašenih; iscijeli bolesne, ali, iznad svega, pomogni nam ovoga dana da se pripremimo za tvoj dolazak. Dođi brzo, Gospodine, i pomogni nam tvojom milošću da budemo spremni – spašeni – oprani – kad se pojaviš. Molimo to u ime Isus. Amen!

Autor: Charles S. Price