Često ćete doživjeti OVO prije nego vas Bog blagoslovi

Neke su molitve odmah uslišane, a za druge su potrebni tjedni, mjeseci ili čak godine. Često ćete doživjeti ovo prije nego vas Bog blagoslovi.

Postoji dobra vijest: dok se molite za Božji odgovor, naučit ćete neke stvari koje ne možete naučiti ni na koji drugi način.

U čekanju je blagoslov. Jedan od blagoslova je da naučite više o Bogu i sebi kada ne dobijete odmah sve što želite.

Za neke od najvažnijih molitvi koje sam ikada molio, Bogu je trebalo nekoliko mjeseci, čak i godina da odgovori na jednu od njih. Ali je odgovorio! Bile su to najvažnije molitve u mom životu u to vrijeme. Zašto je trebalo toliko dugo? Dok sam ja radio na molitvi, Bog je radio na meni.

Često ćete doživjeti OVO prije nego vas Bog blagoslovi

Kada prolaziš kroz vatru, pitaš li se zašto moraš prolaziti kroz nju? To je za testiranje i pročišćavanje. Dok molite za nešto iznova i iznova, suočavate se s testovima koji otkrivaju više o vama.

Bog kaže u Zahariji 13, 9: “Pročistit ću ih kao što se pročišćuje srebro, iskušat` ih kao što se srebro iskušava.”

Srebro ispitujete tako da ga zagrijavate dok ne postane toliko vruće da sve nečistoće izgore. Kako kovači znaju da su zlato i srebro čisti? Kada mogu vidjeti svoj odraz u njima.

Bog može vidjeti svoj odraz u vama kada sve nečistoće izgore iz vašeg života – nakon što ste prošli kroz vatru. On kaže da će, nakon što obavi ispitivanje i pročišćenje, vjernici “zazivati ime moje, a ja ću mu se odazvati.” (Zaharija 13, 9).

Uslišana molitva dolazi nakon testa. Prije svakog blagoslova postoji provjera. Bog će vas iskušati prije nego što vas blagoslovi.

6 testova kojima nas Bog testira

Moramo proći ove testove, no Božji testovi nisu isto što i đavolska iskušenja; Biblija kaže u Jakovljevoj poslanici da nas Bog neće navesti na grijeh. Umjesto toga, testirat će nas da vidi gdje nam je srce doista. Božji testovi nisu štetni, zapravo, oni su za naše vlastito dobro, i trebali bismo ih promatrati kao blagoslove jer ćete, na kraju ovih testova, primiti vijenac slave.

“Blago čovjeku koji trpi kušnju: prokušan, primit će vijenac života koji je Gospodin obećao onima što ga ljube.” (Jakovljeva 1, 12)

1. Test poslušnosti

Prvo što Bog može staviti na kušnju je naša poslušnost. Tada nas Bog testira da vidi koliko dobro možemo slijediti Njegovu Riječ i obdržavati Njegove zapovijedi.

2. Test vjere/povjerenja

Drugo područje u kojem bi nas Bog mogao staviti na kušnju je naša vjera; želi znati koliko Mu vjerujemo unatoč tome što nema odgovora na neku našu molitvu.

3. Test strpljenja

Još jedno područje na kojem nas Bog može staviti na kušnju je naše strpljenje i izdržljivost.

PROČITAJTE: 6 znakova da vas Bog testira

Kada se suočimo s teškim situacijama, Bog nas stavlja na kušnju u smislu naše sposobnosti čekanja na Njegov odgovor.

4. Test Riječi

Bog nas može ispitati svojom Riječju. On želi znati koliko ste spisa pohranili u svom srcu. Kada imate Božju Riječ u svom srcu, bit će izazov griješiti protiv Boga.

“U srce pohranih riječ tvoju da protiv tebe ne sagriješim.” (Psalam 119, 11)

5. Test žrtve

Bog nas stavlja na kušnju zbog naše spremnosti na žrtvu. To mogu biti ljudi, imovina ili novac. Želi znati je li On naše sve u svemu.

6. Test srca

Bog će često ispitati sadržaj našeg srca kako bi saznao naše misli. David u psalmu 139, 23-24 kaže: “Pronikni me svega, Bože, srce mi upoznaj, iskušaj me i upoznaj misli moje. Pogledaj, ne idem li putem pogubnim i povedi me putem vječnim!” Neka ovo bude i naša molitva.

NAJNOVIJE!