Četiri medicinske sestre spasile starijeg muškarca: "Samo se srušio na bankomatu"
Snimka zaslona: YouTube

Tim predanih medicinskih sestara spasio je život starijeg muškarca nakon što se srušio na bankomatu zbog srčanog zastoja.

U Melvilleu se 83-godišnji Daniel Greco iznenada srušio zbog srčanog zastoja dok je koristio bankomat. Medicinska sestra Kalie Kerschbaumer, koja je bila u blizini, svjedočila je incidentu i odmah krenula u akciju. Odjurila je u obližnji ured, vičući u pomoć.

Ured je slučajno bio Northwell Health u kojem su radile medicinske sestre, njezine kolegice Samantha Meguluevich i Whitney Sinowitz. Kalie je brzo spustila svoje dijete i potrčala do čovjeka, a njezini su je instinkti i obuka vodili u tim kritičnim trenucima.

Samantha i Whitney pridružile su se Kalie i počele su provoditi CPR na Danielu, koji nije reagirao i nije imao puls. Njihovi napori održavali su cirkulaciju krvi i kisika u njegovu tijelu sve dok bolničari nisu stigli.

“Čujemo Kalie kako zove u pomoć, idemo tamo. Vidimo čovjeka na podu. Beživotan je i odmah ti se aktiviraju instinkti,” rekla je Samantha. Medicinska sestra Cristina Farrell zgrabila je defibrilator i prislonila na Danielovo srce.

Uspjele spasiti život

Daniel Greco, koji nije imao poznato srčano oboljenje, kasnije je razmišljao o tom događaju s nevjericom i zahvalnošću.

“Vidim to i još uvijek ne vjerujem. Ne znam kako možete zahvaliti ljudima koji su vam spasili život”, rekao je.

Gledanje snimke na kojoj se ruši bilo je nestvarno za njega. Podvrgnut je operaciji trostruke premosnice i mogao je osobno zahvaliti medicinskim sestrama koje su mu spasile život.

U videu u nastavku možete pogledati ovaj događaj.

Postupci Kalie, Samanthe, Whitney i Cristine svjedočanstvo su njihove obuke i njihovog dubokog osjećaja dužnosti i suosjećanja.

“Nije imao puls pa bi, da ga nitko nije pronašao, umro”, rekla je sestra Samantha.

Kada gledamo ovakve priče, to je podsjetnik na nevjerojatne načine na koje Bog djeluje kroz ljude. Ponekad božanska intervencija dolazi u obliku vještih stručnjaka koji su na pravom mjestu u pravo vrijeme.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare