Četvero djece umrlo u požaru, mama i tata zaspali s upaljenim cigaretama

Četvero djece u dobi od tri, četiri, šest i osam godina je umrlo u požaru koji je nastao nakon što su njihovi mama i tata zaspali s upaljenim cigaretama.

Riley John Holt (8), Keegan Jonathan Unitt (6), Tilly Rose Unitt (4) i Olly Unitt (3) iz Velike Britanije poginuli su u veljači prošle godine kada je izbio požar u njihovoj kući u Staffordu.

Lokalni mrtvozornik, Andrew Haigh, kazao je kako je nakon požara u oprugama madraca pronađeno rastopljeno staklo od pepeljare, piše Daily Mail.

Policija je prvotno pritvorila Natalie Unitt (26) i njezinog partnera Chrisa Moultona (30) zbog sumnje da su počinili ubojstvo iz nehaja. No, u kolovozu je britansko tužiteljstvo objavilo da ne poduzima daljnje mjere.

VIDI OVO: 10 načina kako pušenje cigareta utječe na tijelo

Djeca su preminula zbog udisanja dima iz požara

Unitt je jučer tijekom istrage rekla kako pati od posttraumatskog stresnog poremećaja i da se ne može sjetiti što je radila kada je izbio požar. Moulton, otac troje djece, također je dao iskaz, rekavši kako vjeruje da je požar započeo u prizemlju.

No, jučer je istragom utvrđeno da su djeca umrla zbog udisanja “dima iz požara koji je uzrokovala neugašena cigareta u spavaćoj sobi roditelja”.

Tijekom saslušanja u Staffordu saznalo se da su socijalni radnici prije tragičnog događaja roditelje upozorili zbog pušenja u zatvorenom, prenosi Index.

Požar je izbio nešto nakon 2.40 sati 2. veljače prošle godine. Moulton je skočio kroz prozor na prvome katu s njihovim najmlađim djetetom, koje je tada bilo staro dvije godine, a Natalie Unitt je pobjegla kroz ulazna vrata.

Oba roditelja, koja su još uvijek zajedno, rekla su da se ne mogu sjetiti što se točno zbivalo kada je izbio požar, s time da je Moulton, koji je zadobio znatne opekline, kazao kako misli da je vatra krenula u prizemlju u blizini bojlera.