Ove riječi izražavaju čežnju vjernika za Kristom

»Reci mi … gdje paseš, gdje se u podne odmaraš…« Pjes. nad pj. 1,7

Ove riječi izražavaju čežnju vjernika za Kristom i nastojanje da budu s Njim u zajednici.

»Gdje paseš svoje ovce«?

U svom domu (Crkvi)? Poći ću kako bih Te tamo našao. U molitvi? Molit ću bez prestanka. U riječi Božjoj? Čitat ću je marljivo. Slijedit ću je cijelim srcem. Reci mi gdje ih paseš, ma gdje da moj Pastir je, tamo ću prebivati i ja — Njegova ovca; nitko drugi osim Tebe ne može mi dati ono što mi treba. Ne mogu biti zadovoljan ako Tebe nemam. Duša mi je gladna i žedna bez Tvoje prisutnosti.

VIDI OVO: 3 načina kako u Bogu pronaći odmor za dušu

»Gdje se odmaraš u podne«?

Bilo uvečer ili u podne moj jedini odmor je tamo gdje si Ti i Tvoje stado. Moja duša se odmara u Tvojoj milosti, samo u Tebi nalazim mir. Gdje je sjena ove Stijene? Zašto da se ne odmorim u Njoj? Sotona mi govori da nisam dostojan, znam: bio sam uvijek nedostojan, ali Ti si me davno ljubio i zato me moja nedostojnost ne može spriječiti da imam zajednicu s Tobom.

Istina je, slab sam u vjeri i sklon padu. No, upravo moja bijeda je glavni razlog zašto uvijek želim biti tamo gdje Ti paseš svoje stado, kako bi se okrijepio i osvježio kraj tihih voda. Zašto hodati stranputicom? Nemam razloga za to, ali imam tisuću razloga tako ne činiti jer Isus me zove da dođem.

POGLEDAJ VIDEO: Evo što Isus može učiniti u tvom životu ako Ga prizoveš u vjeri!

Ako se On samo malo udalji od mene, to je jedino zato da me podsjeti koliko mi vrijedi Njegova milostiva prisutnost. U velikoj sam nevolji, jer sam bio daleko od Njega. On će me opet vratiti pod onu Stijenu, gdje su jaganjci Njegovog stada zaštićeni od žarkog sunca.

Autor: Charles H. Spurgeon; Izvor: Biblija365.com

NAJNOVIJE!