Chris Führich predstavlja Njemačku na Euru 2024.: "Puno se molim i čitam Bibliju"
Snimka zaslona: Facebook/Germany Footbal Team

“Isus je Gospodin”, stoji u opisu Instagram profila Chrisa Führicha, 26-godišnjeg veznjaka njemačke nogometne reprezentacije na natjecanju Euro 2024.

Führich, koji je tek nedavno debitirao za reprezentaciju, otvoreni je kršćanin koji s prijateljima čita Bibliju i voli biblijskim stihovima opisivati ​​važne trenutke svoje karijere.

Kada je saznao da je izabran u momčad za Euro 2024., spomenuo je Kološanima 3:17 gdje piše: “I sve što god riječju ili djelom činite, sve činite u imenu Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu!”

1. Timoteju 4:4, Izreke 9:10, Izaija 26:4, Psalam 118:2 … Svaka poruka koju Führich objavi na društvenim mrežama potpisana je drugim biblijskim stihom, što odražava njegovo znanje i interes za Sveto pismo.

“Jako se molim i jako puno čitam Bibliju”, rekao je za televizijsku kuću RTL u lipnju, nekoliko dana prije početka Eura 2024. “To mi daje jako, jako dobar osjećaj, a iz toga izvlačim puno snage.”

Nastavio je objašnjavati svoju rutinu ‘mirnog vremena’, vremena koja izdvaja navečer prije spavanja i ujutro kad se probudi.

U prethodnom intervjuu za BW24, nogometaš je izrazio kako mu je svakodnevna molitva pomogla da prebrodi teške trenutke. Kršćanska je vjera “uvijek bila dio mene”, rekao je, ali “posljednjih godina je postala sve intenzivnija jer sam se više bavio njome. Upoznao sam ljude i uspostavio veze. Sretan sam i zahvalan zbog toga”.

Chris Führich nosi broj 11. Tijekom cijele godine igra u Bundesligi (najviša njemačka nogometna liga) s momčadi VfB Stuttgart.

Njemačka je jedan od favorita za osvajanje naslova na Euru 2024., a ima i prednost što igra kod kuće. Dobili su prvu utakmicu protiv Škotske s 5-1.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare