NaslovnicaVijestiKršćanske vijestiČileanske trudnice učinile neviđeno u obranu života

Čileanske trudnice učinile neviđeno u obranu života

Glas djece iz majčinih utroba viče za život. Prošli tjedan, na Dan nenasilja, čileanske trudnice su se odvažile na marš za život pod nazivom “Glas srca”, ali u ovom maršu su sudjelovala i njihova nerođena djeca koja su vikala jednako glasno kao i njihove majke.

Napravile su to tako da su uređaje za otkucaje srca omotale oko trbuha i zatim zvuk lupanja srca pojačale na megafone. Odlučile su dati glas djeci, glas koji viče: “Ovdje sam!” Glas onima koji se ne mogu izraziti, niti braniti, glas onima koji ne mogu za sebe lobirati u parlamentu, javlja Kršćanstvo danas.

Prošli mjesec, britanski “Heart Foundation” na Sveučilištu u Oxfordu objavio je rezultate koji dokazuju da bebino srce počinje kucati već 16 dana od začeća. A “Cleveland Clinic” je objavio da djetetovo srce kuca 65 puta u minuti do kraja četvrtog tjedna trudnoće.

U videu ispod možete čuti glasove srca iz majčinih utroba, glasove od kojih bi i “kamen” proplakao, glasove koji tako snažno i jasno viču: “Mama, tata, tu sam! Živ sam!”

“Jer Ti si moje stvorio bubrege, satkao me u krilu majčinu. Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna. Dušu moju do dna si poznavao. Nijedna se kost moja nije sakrila od Tebe, ako i jesam sazdan tajno, otkan u dubini zemaljskoj. Zametak moj vidješe oči Tvoje, u knjizi je Tvojoj sve to zapisano, i dani zabilježeni, kad ih još nije bilo nijednoga” (Psalam 139,13-16).