NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeČovjek koji je preživio srčani udar je učinio nešto prekrasno za one...

Čovjek koji je preživio srčani udar je učinio nešto prekrasno za one koji su mu pomogli

Čovjek koji je jedva preživio težak srčani udar je odlučio učiniti nešto prekrasno kako bi zahvalio onima koji su mu pomogli.

Odmor u ruralnoj državi Utah umalo se pretvorio u tragediju za jedan par dok su krenuli na dugu vožnju kući. Nakon što je proveo sate kopajući fosile u okrugu Millard, Ron Baker je rekao svojoj ženi da ga bole prsa.

Fay Lim Baker je sjela za volan, no ubrzo je postalo jasno da njezin suprug treba liječničku pomoć. Nažalost, trebalo im je neko vrijeme da pronađu područje s dovoljno signala mobitela da nazovu 911.

Zahvaljujući timu volontera hitne medicinske pomoći, Ron je ostao stabilan dovoljno dugo da sigurno stigne do najbliže bolnice.

“Svi koji su došli — od liječnika, medicinskih sestara, što god hoćete — svi su rekli, ‘Ti si jedan sretnik’, rekao je Ron.

Čovjek i njegova supruga

Doživio je srčani udar

Kasnije je saznao da je doživio srčani udar. Volonterski tim hitne pomoći spriječio ga je da umre elektrošokovima i CPR-om.

Ron je bio dirnut svime što je tim učinio da ga održi na životu, pogotovo kada je saznao da su volonteri.

“Rekao sam svojoj ženi, znaš, moramo učiniti nešto za te ljude. Spasili su mi život’.”

Ron i Fay odlučili su stvoriti GoFundMe stranicu kako bi pomogli volonterima hitne pomoći okruga Millard da kupe osnovni dio opreme.

“Pomažemo u prikupljanju sredstava za kupnju mehaničkog aparata za oživljavanje — uređaja koji dokazano spašava živote nastavljajući eksterno pumpati srce tijekom najkritičnijeg razdoblja”, stoji u objavi za prikupljanje sredstava.

“Okrug Millard, Utah je golem, udaljen okrug i svaka sekunda je važna za djelatnike hitne pomoći. Ne mogu zamisliti bolju upotrebu financiranja za ovu vrijednu, predanu i velikodušnu skupinu volontera koji prvi reagiraju.”

Vozač hitne pomoći Cherish Works rekao je da bi, kada je u pitanju spašavanje života, ovaj stroj mogao biti pravi preokret. Do sada je GoFundMe prikupio oko 8.000 dolara od svojih ciljnih 10.000 dolara.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare