Čovjek odan islamu otkrio je istinu o Isusu Kristu

Čovjek odan islamu otkrio je potpunu istinu o Isusu Kristu za kojim je njegova duša zapravo cijeli život tragala.

Odgojen u muslimanskoj obitelji

Iako je živio u Detroitu, Abdu Murray je odgojen i rođen u muslimanskoj kući. Vjerovao je da je, između ostalih religija, islam istina. To je bilo dodatno pojačano kada su neki kršćani koje je pitao “zašto su kršćani” odgovorili samo “zato što je to tradicija”.

Kasnije na fakultetu na Sveučilištu u Michiganu, Abdu je upoznao dva tipa koji su mu prišli u njegovu stanu. Ovi su mladići hrabro podijelili poruku Evanđelja s njim. Ali Abdu je iskoristio priliku da tim kršćanima satima postavlja stvarno teška pitanja.

VIDI OVO: Islam: 5 stvari koje kršćani trebaju znati o muslimanima

Želio je pridobiti kršćane za islam

Na kraju su Abdu i njih dvojica razvili prijateljstvo, a kršćani su često dolazili u njegov stan. Često su raspravljali o Adbuovim pitanjima o kršćanstvu i govorili mu o Isusu. To je Abdua navelo na istraživanje o samom Isusu jer je želio pridobiti kršćane za islam.

Jednog dana, Abdu je prolazio ulicom gdje su neki ljudi dijelili besplatne Biblije. Odnio ju je kući i čitao Bibliju “kako bi pronašao temeljnu kontradikciju”. Zatim je mogao pročitati Evanđelje po Luki koji govori o Ivanu Krstitelju koji krsti ljude. Ivanove riječi su mu zasmetale, shvaćajući da “vaša tradicija nije ono što vas spašava; istina je ono što spašava.”

Abduu je palo na pamet kada je otkrio da se John slaže s njim, “govoreći da tradicija nije dovoljno dobra.” U tom trenutku, to mu je privuklo pozornost. Tada je odlučio slijediti ono što je istina jer Biblija i Kuran ne govore iste stvari.

Abdu je pokušao proučavati Bibliju kako bi saznao više o Isusu. Ono što je kasnije otkrio natjeralo ga je da prihvati kršćanstvo.

NAJNOVIJE!