3 stvari koje vam Bog obećava ako postimo i molimo

Kada se molimo i postimo, Bog nam obećava da će nas osloboditi. On će opustiti lance nepravde.

Mnoga su obećanja koja Bog daje u Svojoj Riječi vezana za molitvu i post. U knjizi The Power of Prayer and Fasting govorim o sedam određenih obećanja.

Želim spomenuti tri od tih sedam jer vjerujem da će vas blagosloviti dok čitate. Vidio sam kako se svako od ova tri obećanja obistinjuje u mom hodu s Bogom te sam uvjeren da mogu živjeti u vama, kroz vas i da mogu biti vaša ako dopustite Bogu da provodi Svoju volju u vašem životu.

1. obećanje: Molitva i post daju slobodu

Kada se molimo i postimo, Bog nam obećava da će nas osloboditi. On će opustiti lance nepravde. On izjavljuje da će skinuti jaram s naših leđa i da će zarobljenima dati slobodu koju su tako dugo čekali. On će vas osloboditi od okova tuđeg mišljenja te ćemo shvatiti da je bilo kakva usporedba nas s drugima brza cesta prema jadu.

Kada se molimo i postimo, Bog nas oslobađa od osjećaja udaljenosti od Njega koji nas je držao u strahu, nepokretne i nepokorne. Kada razmotrite Božji poziv na post, možda prvi put, možda ćete odlučiti započeti polako, moliti se i postiti samo jedan dan. Možda ćete se odlučiti postiti i moliti jedan dan u tjednu kroz cijelu godinu te ćete si odrediti određena 24 sata u kojima ćete biti pokorni i u intimnom odnosu s Bogom. Nekima nije moguće postiti odricanjem od hrane zbog liječničkih razloga.

Odaberite nešto drugo osim hrane – društvene mreže, televiziju, Internet, itd. Učinite ono što bi Bog htio od vas. Dok to činite, Bog će vam dati milost, utjehu i novi smjer u vašem kršćanskom životu. Na kraju svega ćete biti slobodni.

2. obećanje: Molitva i post nas uče dijeljenju

Kada se molimo i postimo, Bog nas uči kako da dijelimo s onima koji imaju fizičke i duhovne potrebe.

„(…) podijeliti kruh svoj s gladnima, uvesti pod krov svoj beskućnike, odjenuti onog koga vidiš gola i ne kriti se od onog tko je tvoje krvi“ (Izaija 58,7).

Izreke dodaju ovom citatu tako što nas podsjećaju da, kada dajemo potrebitima, tada dajemo Gospodinu. Post i molitva stavljaju vaš život u perspektivu. Nikada niste sličniji Bogu nego kada dajete.

Molitva i post u vama mogu probuditi sposobnost darivanja. Darivanje je radost – ona koju osjetimo kada naučimo davati kao što Bog daje. Trebamo biti spremni potpuno se dati onima koji nam nikako ne mogu uzvratiti, a to znači da smo spremni davati bilo kome, bilo kada i bilo gdje. To je Srce Isusovo te treba biti i vaše srce. Molitva i post u vama bude moć davanja.

3. obećanje: Molitva i post put su k odgovorenim molitvama

Dok molite i postite, zazivat ćete Boga, a On će vam odgovoriti. Odgovorena molitva savršen je primjer onoga što proizlazi iz molitve i posta. Da podijelim s vama 5 ili 6 stranica mog dnevnika molitve kada sam se pripremao za 40-dnevni post i da zajedno prođemo kroz moj dnevnik nakon toga, vidjeli biste jednu stvar: Moje molitve su uslišane. Dobio sam odgovor na njih, a na neke ga još dobivam.

Postoji nešto do discipline u molitvi i postu. Mogao bih vam nabrojati sva iskustva dugotrajnog posta kada mi je Bog odgovorio na molbe koje sam Mu uputio. To ne znači da su odgovorene na način na koji sam htio, ali to nije važno. On je djelovao u mom srcu, ja sam bio opušten i potpuno uvjeren da Bog upravlja mojim putem.

Kada se ponizimo pred Ocem i kada Bog vidi da smo ozbiljni u tome da Mu predamo svoj slomljeni duh, On počinje činiti stvari koje nikada nismo vidjeli. To je zaista predivno. Polako počinjemo biti osjetljivi za potrebe drugih osoba kod kuće ili u inozemstvu kada se odjednom nađemo u tihoj molitvu za ljude, događaje i situacije sa znanjem da nebeski Otac neće samo čuti naše molitve, nego će i odgovoriti na njih.

Želite li vidjeti ispunjenje ovih obećanja u vašem životu? Počnite moliti i postiti.

Autor: Ronnie Floyd; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithwire.com

NAJNOVIJE!