Čovjek i pas spašeni nakon tri mjeseca na moru

Timothy Lyndsay Shaddock (54) amaterski jedriličar iz Sydneya u Australiji, spašen je krajem prošlog mjeseca nakon što je tri mjeseca plutao na moru sa svojim psom Bellom.

Fotografije prikazuju mršavog čovjeka s blistavim osmijehom na licu dok prima liječničku pomoć neposredno prije dolaska u meksičku luku Manzanillo.

“Baš sam zahvalan. Živ sam”, rekao je za Reuters TV. Ribari su ga spasili nakon što su ga uočili 1200 milja od kopna u njegovom oštećenom brodu.

Pas Bella mahala je repom kada je ugledala snimateljsku ekipu koja je stigla u okviru spasilačke misije. Timothy je rekao: “Prošao sam kroz vrlo teško iskušenje na moru. Samo mi je potreban odmor i dobra hrana jer sam dugo bio sam na moru. Inače sam jako dobrog zdravlja. Imam jako dobre lijekove i dobro se brinem o sebi.”

Liječnici kažu da Australac nije pretrpio ozbiljne bolesti ili ozljede. Čovjek je također uspio izbjeći opekline od sunca skrivajući se ispod nadstrešnice svog broda.

Više o ovom događaju sa sretnim završetkom pogledajte u videu u nastavku.

Njih su dvoje preživjeli uz pomoć kišnice, sirove ribe i druženja, a Timothy je pohvalio Bellu rekavši da je “nevjerojatna” i da je “taj pas nešto drugo”.

Pronalaženje pozitivnog u teškoj situaciji

Također je ispričao kako je u tom iskustvu bilo “puno toga što bi se svidjelo”: volio je uroniti u more na kupanje kad god je to poželio; uživao je u Bellinom društvu, rekavši da mu je ona bila utjeha – iako je očekivao da će umrijeti na moru.

Čovjek i pas morali su biti razdvojeni kako bi Timothy odletio kući u Australiju i ponovno se ujedinio sa svojom obitelji. No, srećom, Bellu su usvojili hrabri ribari koji su izveli spašavanje.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare