Čovjek s invaliditetom je prihvatio vožnju stranca, nije slutio da će mu promijeniti život

Čovjek s invaliditetom je prihvatio vožnju koju mu je ponudio jedan stranac. Nije ni slutio da će mu to u potpunosti promijeniti život.

Baš kada pomislite da vam život ide u određenom smjeru, može doći do neočekivanog preokreta. Čovjek iz Miamija je to saznao nakon što je upoznao jednog stranca. 

Jamesu Foxu nije bilo lako. Zbog djelomično razvijenih ruku i nogu on se vozi sjedeći na skateboardu, a to je radio i jedan dan kada je išao do kuće svoje mame. U to je vrijeme ujedno bio i beskućnik. 

Odjednom je muškarac stao s kamionom pokraj ceste i pitao ga treba li mu prijevoz. 

Vozačevo je ime bilo Dan Creighton te je djelovao iz dobrote. No nije znao kroz što je James sve prošao. 

Kao tinejdžer se borio s teškom depresijom

James se borio s tjeskobom i depresijom od kada je bio tinejdžer. Pio je sve moguće lijekove, razgovarao s psihijatrima i išao na terapije, no ništa nije pomagalo. 

Nakon što si je pokušao oduzeti život, James se nekako vratio na pravi put te je počeo raditi kao razvojni inženjer. 

No, nije to dugo potrajalo te je uskoro počeo slobodno uzimati lijekove i puno piti. Kada se susreo s Danom, James priznaje da je bio „gotovo bespomoćan“. 

Dan, koji je voditelj Creighton Construcions i Developmenta je susretao Jamesa nekoliko godina. 

Postao je zabrinut za Jamesovu sigurnost te je nakon razgovora sa svojim sinom, Stoneom, odlučio da trebaju pokušati pomoći mu. 

James nije rekao da je beskućnik te nije prihvatio Danovu ponudu da mu kupi električna kolica. 

Rekao je samo da je na putu do mamine kuće.  

Dan je pokleknuo te je rekao Jamesu da mu se obrati ako mu što zatreba. No, James nije nazvao, a Dan nije mislio da će ga ikada više vidjeti. 

James
Snimka zaslona: YouTube

VIDI OVO: Zašto Bog dopušta invaliditet?

Stranac ga je sreo na autobusnoj stanici

Dan nije mogao prestati misliti na njihov susret. Rekao je: „Inspiriralo me je kako je bio zadovoljan.“ Odlučio je pronaći Jamesa, a nakon dva tjedna nije uspio. Pomislio je da je James nekamo odselio. 

No, nakon dvije godine Dan je ugledao Jamesa na autobusnoj stanici. Odmah se zaustavio i pitao Jamesa treba li mu prijevoz. James ga se sjećao te je priznao da ide do socijalne službe jer mu je trebala pomoć. 

Borio se da ne bude izbačen iz svoje kuće jer nije mogao plaćati stanarinu. 

Dan nije znao da James u to vrijeme više nije imao ni podršku obitelji. Ona roditelja su mu preminula nedugo nakon njihovog prvog susreta. 

Iako Dan nije znao puno o Jamesu, odveo ga je u svoj ured i dao mu 10 000 dolara. 

Od tada je James postao kao član Danove obitelji te je započeo program odvikavanja u lokalnoj crkvi. 

Čak je ponovno počeo raditi na računalu. Dan je čak kupio Jamesu stan odmah preko puta crkve u koju je James išao. 

Iznenadio ga je zabavom za useljenje te je pozvao sve koji su s godinama upoznali i zavoljeli Jamesa. 

Stan je potpuno pristupačan te James može koristiti skateboard za kretanje. Na zabavi je dobio mnoge poklone te su svi jeli i uživali. 

Dan mu je čak i potpuno napunio frižider. 

Dan je otvorio stranicu za donacije za Jamesa pod nazivom „Učinimo 2020. godinu najboljom godinom za Jamesa Foxa.“ Cilj je bio 13 000 dolara, a već je skupljeno preko 10 000. 

James se sada privikava na svoj novi dom te zna koliko mu je Dan pomogao. 

Život mu se potpuno promijenio

Rekao je: „Volim te, Dan i zaista ti se nikada neću moći odužiti za način na koji si mi promijenio život svojom dobrotom i velikodušnošću.“ 

Nikada ne znate kada nasumičan susret može promijeniti vaš život. Hvala Bogu što je James upoznao divnog stranca i prihvatio njegovu ponudu taj dan. Zbog toga mu se cijeli život promijenio. Nadajmo se da je na zemlji još mnogo tako dobrih ljudi. 

Više o ovoj priči saznajte na snimci u prilogu!