Čudo u Brazilu? Dječak se nakon krštenja probudio iz kome

Četverogodišnji dječak Heitor Nagel iz grada Joinvillea postao je medijska senzacija u Brazilu. Slučajno je upao u bazen i, sudeći prema snimkama nadzornih kamera, ostao pod vodom jedanaest minuta.

Dječakov otac u jednom je trenutku primijetio da u kući vlada neobična tišina. Stoga je izašao u dvorište i ugledao mlađeg sina u vodi. Otrčao je do bazena kako bi ga spasio, izvukao ga iz vode i pružio mu prvu pomoć. Međutim, dječak je bio bez pulsa, zjenice su mu bile raširene i cijeli je bio ljubičast. Kasnije se pokazalo da je bez zraka bio čak pola sata, piše Aleteia.

Dok ga je otac pokušavao spasiti, pokraj bazena se pojavio njegov stariji brat koji je kleknuo i počeo se moliti.

“Molio sam za pomoć… Samo da ne ode prije nego što mu kažem da ga volim…”, posvjedočio je.

Moždana smrt … i krštenje

Jedan od članova ekipe hitne pomoći, koja je uskoro stigla na mjesto događaja, potvrdio je da je dječak prestao disati, nije reagirao na podražaje i pokazivao je znakove moždane smrti.

Nekoliko dana prije nesreće, Heitorova majka rekla je jednoj od dječakovih teta da on još nije kršten i da bi voljela da dječak primi sakrament. Kada je teta čula za tragediju, zamolila je svećenika da ode u bolnicu. Dječak je kršten u prisutnosti svoje majke i sestre Elizabeth, časne sestre koja je ravnateljica bolnice.

Nakon nekoliko sati počeo je pokazivati znakove života te se probudio iz kome. Bio je potpuno svjestan svega što mu se dogodilo. Nakon toga je ustao iz kreveta i otišao u kupaonicu.

U nastavku donosimo televizijski prilog na portugalskom jeziku o ovom događaju. UPOZORAVAMO da se u prvih nekoliko minuta prikazuju potresne snimke sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako otac spašava dječaka, ali i njegov brat kako kleči i moli. Međutim, u sedmoj minuti priloga možete pogledati predivne kadrove potpuno oporavljena dječaka koji se igra s vatrogascima.

Dječakovi roditelji rekli su da je on osam dana u bolnici na pretragama. Rezultati su iznenadili čak i liječnike: Heitor nije imao nikakvih posljedica. Potpuno se oporavio.

“Za mene je to bio Bog. Nema drugog objašnjenja osim čuda”, rekao je otac.

NAJNOVIJE!