NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeCurica je počela dobivati modrice po tijelu, a onda su saznali bolnu...

Curica je počela dobivati modrice po tijelu, a onda su saznali bolnu istinu

Aimee i Craig su bračni par čiji se medeni mjesec pretvorio u noćnu moru. Počelo je kada je njihova kći Brogan počela dobivati crne i plave modrice po tijelu. Samo dva tjedna nakon što su roditelji stupili u brak, djevojčica je završila u bolnici.

U početku su svi mislili da su modrice rezultat dječje igre, čak su i liječnici u bolnici mislili da se radi o manjem problemu s kožom.

Kada je mama shvatila da su se masnice proširile po cijelom tijelu, bilo je jasno da se radi o nečem ozbiljnom. Odmah su ju odveli do liječnika koji je ubrzo došao do dijagnoze.

Djevojčica je pokazivala jasne simptome meningitisa.

Meningitis može biti opasan po život

Meningitis može biti opasan po život, a pošto je dijagnoza postavljena kasno, liječnici nisu imali mnogo prostora za manevriranje. Bili su prisiljeni amputirati njezinu lijevu nogu kako bi joj spasili život.

„Nije izgledalo kao osip, nego kao masnice. Tada nisam mislila da bi mogao biti meningitis i to je bio problem. Kada ljudi znaju koji su simptomi onda traže osip, ali mi nije tako izgledalo.

Nakon amputacije Brogan je dobila protezu za hodanje. Ubrzo su liječnici otkrili da je i druga noga teško inficirana i opasna po život. Prošle su godine amputirali i drugu nogu.

Obitelj je pružala veliku podršku. „Ništa vas ne može pripremiti za takve posljedice, pogotovo ne 7-godišnju djevojčicu“, rekla je rođakinja.

Majka Aimee upozorava druge roditelje da na vrijeme prepoznaju simptome i pravilno reagiraju.

Neki od simptoma meningitisa su: iznenadna groznica, jake i neuobičajene glavobolje, ukočen vrat, napadaju, povraćanje, pospanost, poteškoće pri hodanju, slaba koncentracija, nedostatak apetita i žeđi, osjetljivost na svjetlost, osip po koži.

Kod beba su simptomi nešto drukčiji, a uključuju: groznicu, stalna pospanost i iritabilnost, nedostatak apetita, stalan plač, tromost i slaba aktivnost, ukočenost bebinog tijela, posebno vrata, i kvrga na mekom dijelu bebine glave.

Molite za ovu prekrasnu djevojčicu i njezine roditelje!