Čuvajte se Instagram Biblije

Čuvajte se Instagram Biblije, kćeri moje, tih filtriranih okvira ukrašenih lepršavim stihovima, ukrašenih svim vrstama ukrasa, ukrašenih cvjetovima, zasićenih zalascima sunca, odabranih samo za vas.

Čuvajte se da vam ne postane izvor kruha svagdašnjeg. Ona govori djelomičnu istinu.

Vidjela sam u svojoj viziji noću i gle, sanjala sam svijet u kojem je nestao svaki primjerak Biblije, osim onih dijelova koje smo sačuvali na Instagramu. Razmotrite ovu Bibliju, kćeri moje, ako želite:

Njegovi savršeni kvadrati prijatelji su izrekama, obećanju i djelomičnim citatima, ostavljajući zakone, popise, dodjelu zemljišta i dugotrajne lekcije same, izvan zaslona.

Tješe, ali rijetko osuđuju.

Osjećaju, ali rijetko potiču.

Griju, ali rijetko upozoravaju.

Obećavaju, ali rijetko traže.

Pomiču, ali ne umrtvljuju.

Grade samopouzdanje, ali odbija od samoispitivanja.

Sastavljaju ikonografiju čiji su umjetnici, zbog prostorne nužde, prisiljeni birati kratkoću nad širinom, nadahnuće nad intelektom, predanost nad doktrinom.

Čuvajte se njegova ucrtanog platna, gdje kaligrafija osvaja kontekst.

Čuvajte se.

VIDI OVO: Citati za Instagram: 50 lijepih izreka za opis fotografije

Ako nam je evanđelje prosperiteta nudilo sve stvari, Instagram evanđelje nam nudi sve ove osjećaje. Djelomično propovijeda dobre vijesti, ali trebamo cjelovitost. Može nas pokrenuti u ovom trenutku, ali nas ne može održati kroz oluju.

Kćeri moje, nemojte pogrješno ovo shvatiti. Kao i vi, ne želim koristiti Instagram račun kako bih ondje pronašla Levitski zakonik, odabran i prikazan kroz cvjetne ukrase. Niti želim genealogije postavljene na zalaske sunca. Ne gajim puritansku mržnju prema ljepoti, niti mi se gadi rasvjetljavanje svetog teksta od strane gorljivog pisara. Neka budem prva koji će kliknuti “sviđa mi se” na bezvremensku riječ ohrabrenja.

Ne tražim da Instagram Biblija bude sve. Mogu cijeniti, čak i uživati u tome kakva jest. Ali privučena sjajem njezine privlačne topline, moram zamoliti sebe i vas da je pažljivo promatramo, kako ne bismo voljeli dio umjesto cjeline. Da ne živimo kao oni u viziji noću, kao zarobljeni u snu.

Čuvajte se Instagram Biblije, kćeri moje. Ona sjaji djelomično svjetlo. Moramo je poznati i po onome što govori, i po onome što ne govori.

Autorica: Jen Wilkins; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Thegospelcoalition.org; Prevedeno i objavljeno uz dopuštenje portala Thegospelcoaliton.org koje vrijedi za Novizivot.net