Još nekoliko tjedana života
Foto: Pexels

Nakon što je, 15. travnja 1912. prekooceanski brod Titanik potonuo nakon što je udario u ledenjak, njegov kapetan Edward John Smith potonuo je zajedno s brodom. Neki od najimućnijih ljudi na svijetu nalazili su se među otprilike 1.500 ljudi, koji su nestali u toj pomorskoj katastrofi.

Prije toga, kapetan Smith rekao je sljedeće: „Kod ovako velikih brodova ne brinu nas velike oluje. Bojimo se magle. Veliki ledenjak koji pluta u topliju vodu, otapa se znatno brže kada je pod vodom nego kada je na površini, što ponekad dovodi do stvaranja oštrog grebena. Kada bi takav greben leda okrznuo brod, to bi dovelo do velike štete“.

Bog je upozorio Adama i Evu u Edenskom vrtu prije 6.000 godina na takoreći, santu leda, koja bi mogla potopiti ”njihov brod”. Ta santa leda bila je neposlušnost.

“Gospodin Bog zapovjedi čovjeku: ‘Možeš jesti s bilo kojeg drveta u vrtu; ali ne smiješ jesti sa stabla spoznaje dobra i zla, jer kad jedeš s njega, sigurno ćeš umrijeti’”. (Postanak 2, 16-17)

Usprkos upozorenju, Eva i Adam odlučili su pojesti zabranjeni plod i u tom trenutku svijet je udario o santu leda i počeo tonuti. “Po jednom čovjeku uđe grijeh u svijet i po grijehu smrt, i tako je smrt došla na sve ljude jer su svi sagriješili”. (Rimljanima 5, 12) Sljedeći put kada budete u iskušenju okriviti Boga za loše stvari koje se događaju u svijetu, samo se sjetite da brod tone posljednjih 6.000 godina.

Shvaćate li da ste na brodu koji tone ili živite u duhovnoj magli? Kad se Isus jednog dana vrati na Zemlju, sve će se odmah promijeniti. „Dan će Gospodnji doći kao kradljivac. Nebesa će nestati s hukom; elementi će biti uništeni vatrom, a zemlja i sve što je na njoj izgorjet će”. (2. Petrova 3,10)

Apostolu Ivanu je dana vizija: “Tada vidjeh novo nebo i novu zemlju, jer prvo nebo i prva zemlja prođoše i mora više ne bijaše”. (Otkrivenje 21,1) Božja uči: “Svijet i njegove želje prolaze, ali čovjek koji vrši volju Božju živi zauvijek”. (1. Ivanova 2, 17)

Što moramo učiniti?

Jednog dana Isus dobio pitanje: “Što moramo učiniti da bismo činili djela koja Bog želi da činimo”? Isus je odgovorio: “Činiti Božja djela znači sljedeće: vjerovati u onoga koga je on poslao”. (Ivan 6,28-29) Vjerujete li u Spasitelja koji je poslan na Zemlju kako bi umro na križu za naše grijehe? Jednom kad pojedinac prihvati Krista kao Spasitelja, odmah počinje živjeti za Gospodina.

Najveći dar koji je ikada dan apsolutno je besplatan za vas i mene, zato što je Gospodin prošao kroz agoniju na križu. “Krist je jednom zauvijek umro je za grijehe svih nas”. (1 Petrova 3,18) Lako je postati kršćanin, ali često je teško slijediti Isusa. Mnogi kršćani u svijetu suočeni su s teškim progonima, a svaki kršćanin na planetu suočava se sa svakodnevnim izazovom kako reći “ne” grešnim mislima, riječima i djelima.

Možda trenutno smišljate planove za mirovinu, ljetni odmor, vjenčanje ili novi posao, o kojem razmišljate. No što ako ćete živjeti još nekoliko tjedana ili mjeseci? Uostalom Riječ uči: “Ne znate ni što će se dogoditi sutra. Što je tvoj život? Ti si izmaglica koja se nakratko pojavi pa nestane”. (Jakovljeva 4,14) Nećemo živjeti zauvijek. Razmislimo samo o svim ljudima koji su u protekloj godini umrli. „Kao što je čovjeku suđeno jednom umrijeti, a nakon toga suočiti se s sudom, tako je i Krist jednom žrtvovan da ukloni grijehe mnogih ljudi; i pokazat će se drugi put, ne da ponese grijeh, nego da donese spasenje onima koji ga čekaju”. (Hebrejima 9,27-28)

Oslanjate li se na Isusovu smrt na križu kao plaću za svoje grijehe? Jeste li Kristov sljedbenik? Očekujete li željno Gospodinov povratak na Zemlju? Vaše vječno postojanje je beskonačno, dok je naš život na Zemlji prolazan i kratkotrajan. Onog trenutka kada Bog odluči zatvoriti vaš spremnik kisika, da tako kažem, odmah ćete se suočiti s potpuno novom stvarnošću.

Australski redatelj James Wan izjavio je sljedeće: “Prilično je zastrašujuće znati kako vrijeme brzo leti”. Wan je režirao neke popularne horor filmove, ali pravi horor je ono što čeka one koji nisu prignuli koljena pred kraljem Isusom i prihvatili Ga za svog Gospodina i Spasitelja. Srećom, Bog vas može spasiti od jezivog života u paklu i može vam dati slavan život na nebesima. (Matej 7, 13-14)

Svijet je brod koji tone

Bit je u tome da je svijet brod koji tone, a vi i ja smo u njemu. “Jer ovaj svijet u svom sadašnjem obliku prolazi”. (1. Korinćanima 7,31) Imajući na umu tu nadolazeću stvarnost, što činimo kako bismo odgovorili na potrebe naših besmrtnih duša? Nakon što udahnete posljednji put, bit će prekasno za rezerviranje svog mjesta na nebu. Bit će prekasno za stupanje u svoj osobni odnos, sa svojim Stvoriteljem. Jedan od posljednjih stihova Biblije uči sljedeće: “Tko je žedan, neka dođe; i tko hoće, neka uzme na dar izvor života”. (Otkrivenje 22, 17) Hoćete li uzeti Isusovu ruku koja vam se danas nudi?

Shvaćam da vam je možda preostalo nekoliko tjedana, mjeseci ili čak godina na ovome planetu. No ništa nije zajamčeno, kao što nije bilo zajamčeno onima koji su se ukrcali na Titanic prije 112 godina. “Nitko ne zna kada dolazi dan njegove smrti”. (Propovjednik 8,8) Ako vam treba podsjetnik na ovo, samo bacite pogled na današnje osmrtnice.

Autor: Dan Delzell; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Christianpost.com

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare