Daj sve od sebe, a ostalo prepusti Bogu

Kada date sve od sebe, možete sve ostaviti i ne brinuti se više o tome. Trebate se prepustiti i pustiti Boga da se pobrine za ostalo.

Bog očekuje da učinimo sve što možemo, a će On učiniti ono što ne možemo! Kada je Isus išao podići Lazara iz mrtvih, rekao je ljudima: “Odvalite kamen!” (Ivan 11, 39). Mogao je natjerati Lazara da hoda ravno kroz kamen, pa zašto su ga morali odvaliti? Micanje kamena s vrata grobnice bilo je nešto što su mogli učiniti. Nisu ga mogli podići iz mrtvih, ali mogli su osposobiti izlaz!

Isus je rekao: “Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvorit će vam se” (Matej 7, 7). On nas savjetuje da ne razmišljamo tjeskobno o sutrašnjim stvarima i stvarima koje ne možemo promijeniti (Luka 12, 22-26). To samo daje dodatno opterećenje našem životu. Međutim, to ne znači da možemo zaboraviti na predstojeće stvari. Od nas se očekuje da učinimo najbolje što možemo u svim okolnostima.

VIDI OVO: Kada Isus kaže: “Ne budite zabrinuti”, što On ustvari time misli?

Poput Isusa, moramo svoj život planirati u potpunoj ovisnosti o Bogu. Naši planovi trebaju odražavati Božji karakter i Njegovu volju za nas.

Podložite se Bogu

Ovo mora biti polazište svih vaših planiranja. Pravljenje planova bez da ih donesete u molitvi Bogu na pregled, ispravku i odobrenje čin je arogancije s vaše strane, koji Bog neće blagosloviti.

Znajte da ste ovisni

Sve što radite ovisi o nekome drugom. Na primjer, ako planirate letjeti u određeni grad određenog dana i voditi brigu o nekom poslu, ti planovi ovise o zrakoplovnim tvrtkama, vremenu, poslovnoj klimi i mnogim drugim stvarima koje ne možete kontrolirati. Također ste ovisni o Bogu.

VIDI OVO: Ne boj se budućnosti: Bog će se brinuti za tebe

Oslonite se na Božje beskonačno znanje. Uostalom, On zna početak i kraj svega. Bog zna ono što vi ne znate. On vidi svaki faktor, uzima u obzir sve mogućnosti i daje vam najbolju mogućnost. Bog će vam pokazati najbolju rutu. Možda ćete vidjeti mnogo mogućih smjerova djelovanja, ali iz Njegove perspektive Bog vidi najbolji put za vas kroz život.

Tražite Božju volju

Trebate reći: “Gospodine, to su moji planovi, ali ja ih podvrgavam Tvojoj volji, jer si beskrajno veći od mene.” Budući da je Božja volja za vas izraz Njegovog savršenog plana, učinit ćete najbolje predajući Mu svoje planove. Ali ako Boga ostavite izvan vaših planova, propustit ćete neki blagoslov ili Njegovu zaštitu od neke opasnosti, ako ste bez Njega išli u nešto.

Blagoslov je znati da nakon što ste doista dali sve od sebe, sad možete sve ostaviti i ne brinuti se o tome. Trebamo se prepustiti i pustiti Boga da se pobrine za ostalo za nas. Možda će biti potrebna praksa, ali kad znate da su vaši napori završeni, puštanje brige je blagoslov.