Ne boj se budućnosti, jer je u moćnim Božjim rukama
Foto: Unsplash

Ne boj se budućnosti ako si se predao Bogu. I ti i tvoja sudbina ste u Njegovim moćnim rukama.

Danas je tolika zbrka. Budućnost postaje neizvjesna zbog svega što se događa u svijetu. U životu mnogih postoji toliko stresa, straha, sumnje. Vrijeme u kojem živimo nalik je jednoj neizvjesnosti i nesigurnosti.

Iako ne znamo što sutra donosi, znamo Tko drži sutra u svojim rukama. Naše sutra nije u ničijoj ruci. Naše sutra je u rukama Kralja kraljeva i Gospodara gospodara.

Mi ne znamo budućnost, ali Bog ju zna

Iz očitih razloga ne znamo kakva će biti naša budućnost, ali znamo Tko sve zna i to je ohrabrujuće. Mnogi misle i vjeruju da imaju potpunu kontrolu nad svojim životom. Misle da imaju kontrolu nad onim što imaju u životu, ali to je glupost. Budimo realni, ne znamo ni što će se dogoditi sljedeće sekunde. Znači li to da smo ovdje sami? Prepušteni sami sebi? Nikako! Vaš život, vaša sigurnost i vaša budućnost u rukama su živog Boga.

Bog je s nama i On kontrolira. Samo u Njemu smo sigurni. Sveto pismo kaže: “Jahve u nebu postavi prijestolje svoje, i kraljevska vlast svemir mu obuhvaća.” (Psalam 103, 19)

Kralj David u Psalmu 31, 15 kaže: “U tvojoj je ruci sudbina moja”. Naša prošlost, sadašnjost i budućnost su u Njegovim rukama. Kad shvatite ovu istinu, ne bojite se ničega i ne možete živjeti u strahu i tjeskobi. Bez obzira na to je li u životu ugodno ili ne, je li mračno ili svijetlo, možete se odmarati u Njemu.

Sve dok ste u Njegovim rukama, sigurni ste. Ali to ne znači da neće biti problema. Sjetite se da je Isus rekao: “U ovom ćete svijetu imati nevolje, ali ne bojte se, pobijedio sam svijet.”

Bog će vas provesti kroz sve

Bez obzira koliko je oluja jaka, bez obzira koliko jak vjetar puše, ne trebate se bojati jer znate da je On s vama i da će vas provesti kroz sve.

Možda se trenutno nalazite u teškoj situaciji. Na vašem ramenu je veliki teret. Možda se nalazite na mračnom mjestu, sami i nitko vam neće pomoći. Može biti da vas boli dan i noć. Možete se izjasniti u vjeri i reći: “Uzdam se u Tebe, Gospode; kažem da si moj Bog; moja je sudbina u Tvojim rukama.”

Gospodin vam danas kaže: “Nitko vas ne može ugrabiti iz moje ruke.” (Ivan 10, 28)

“Ja ću biti s tobom, kao što sam bio s Mojsijem, i nikada te neću napustiti niti ću te ostaviti.” (Jošua 1, 5)

“Neka se ne uznemiruje i ne plaši vaše srce.” (Ivan 14, 1)

Ne znamo što sutra donosi, ali znamo Tko drži sutra. Bog drži sutra. Tvoje sutra, moje sutra i svih onih koji vjeruju u Njega. Ne boj se budućnosti!

PROČITAJTE JOŠ: