Dan kada mi je Bog dao više nego što sam mogla podnijeti

Hoće li vam Bog dati više nego što možete podnijeti? Da. Doći će dan kada će vam Bog dati više nego što možete podnijeti. Mogu vam to jamčiti.

Kakav to Bog nam daje više nego što možemo podnijeti?

Nedavno sam pročitala na jednom blogu lijepu priču koja se završila slatkim citatom koji smo svi vjerojatno čuli (i rekli) stotinu puta.

“Bog ti nikada neće dati više nego što možeš podnijeti.”

Iako je članak bio dobar i rasplakao me, nisam mogla prestati misliti o toj pretjerano korištenoj kršćanskoj frazi.

“Bog ti nikada neće dati više nego što možeš podnijeti!”

Tijekom najtežih vremena u svom životu, rečeno mi je da mi Bog neće dati više nego što mogu podnijeti. I žao mi je što vam to moram reći. Ali pogriješili smo. Toliko smo sve to pogrešno shvatili.

Majka čija se četrnaestomjesečna kćer bori za život u bolničkomkom krevetu … Muž čija je žena izgubila život na porodu, ostavljajući ga da se sam brine za obitelj … Djevojka čiji se dečko oporavlja od rane na glavi uzrokovane metkom …

Osoba koja čita ovo, i čija je dnevna bitka dublja i mračnija i strašnija od bilo čega kroz što ste vi prošli … Istina, Bog nam daje više nego što možemo podnijeti.

Kada su vam podijeljene karte zbog kojih se vaš svijet okrenuto naglavačke, On ne pokušava vas razljuti.

VIDI OVO: Kušnje i poteškoće nisu slučajne – za sve postoji neki razlog

Obećavam vam.

Iako se možete naljutiti i željeti biti jaki te se praviti kako je sve to lako … Ovdje sam da vam kažemo da ne morate to činiti. Nikada ne morate to činiti.

Bog ne očekuje da budete jaki ili da izvučete neki smisao te iskoračite i spasite svijet. (Već je poslao nekog spasiti svijet, sjećate se?) On vam želi pokazati kako ćete oslanjanjem na Njega naći snagu da nastavite dalje.

Hoće li vam Bog dati više nego što možete podnijeti? Da. Doći će dan kada će vam Bog dati više nego što možete podnijeti. Mogu vam to jamčiti.

Život je težak, strašan, usamljen, zbunjujuć, mračan i doći će vrijeme kada će postati pretežak da se s njim nosite sami.

Ali znate što? Ima nešto lijepo u svemu ovome. Bog ne očekuje da prolazite kroz to sami. Iako je lakše reći nego učiniti, zaista vjerujem da je predavanje Bogu ključ mira u našim najmračnijim satima.

Predaja.

Znači vjerovati Božjem vremenu, i ako ne znamo kada je to. Znači očekujući čudo i ne znajući hoće li ga Bog dati. Znači padanje pred Isusove noge svaki dan s riječima: “Vjerujem ti.”

Iako vam se možda čini teško da sada povjerujete u to, sve je to dio savršenog plana. Može djelovati kao katastrofa, ali svaki događaj u našim životima ima ulogu u mnogo većoj slici. U velikom, lijepom, od Boga dizajniranom remek dijelu.

Oslonite se na Njega. Tražite ga. Vjerujte Njegovoj volji. Pronađite utjehu u saznanju da niste sami na ovom putu. Bog je pored vas i spreman je nositi vaš teret čim mu ga predate.

Neka se On pobrine. On može to. Obećavam.

“Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor.” Izreke 3,5-6

Blagoslivljajte i budite blagoslovljeni.

Autorica: Mary Alan; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!