Kušnje i poteškoće nisu slučajne – za sve postoji neki razlog

Kušnje i poteškoće s kojima se suočavamo u životu nisu slučajne. Za sve postoji neki dobar razlog!

Na svijetu postoje dvije vrste ljudi: oni koji prolaze kroz krizu i oni koji će proći kroz krizu. Ovih dana prolazite kroz nju.

Isus je na kraju Propovijedi na Gori govorio o dva čovjeka koji su gradili kuće. Jedan je gradio na čvrstoj stijeni, dok je drugi gradio na nestabilnom pijesku.

Tada je Isus ovo rekao za obje kuće: „Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer – utemeljena je na stijeni.“ (Matej 7, 25). Nije stvar hoće li kiša pasti, pitanje je kada.

Kušnje i poteškoće nisu slučajne, iako tako izgledaju

Volio bih da mogu reći da ćemo doći do točke u životu kad svi naši problemi nestanu. U stvarnosti, neki problemi jednostavno zamjenjuju druge.

VIDI OVO: Kad vas spopadnu poteškoće, sjetite se da je sve zbog OVOGA

Što je još gore, oluje se mogu pojaviti niotkuda. To može biti poteškoća ili tjeskoba. Može biti neka tragedija. Nešto što se pojavi prilično brzo i ima veliki utjecaj na vas.

Ponekad se te kušnje i poteškoće u našem životu čine slučajnima, ali nikad nisu. Matej 5, 45 govori nam: “jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima.”

Ne možemo kontrolirati okolnosti, ali možemo našu reakciju

Apostol Pavao je napisao: “Ta ova malenkost naše časovite nevolje donosi nam obilato, sve obilatije, breme vječne slave jer nama nije do vidljivog nego do nevidljivog: ta vidljivo je privremeno, a nevidljivo – vječno!” (2. Korinćanima 4, 17–18).

VIDI OVO: DESET TISUĆA MALIH KUŠNJI: Kako nas Bog priprema za slavu?

Oluje imaju početak, sredinu i kraj. I iz njih će se dogoditi nešto: neizmjerno velika slava.

Ne možemo kontrolirati okolnosti. Ne možemo kontrolirati ono što ljudi kažu nama ili o nama. Ne možemo kontrolirati sve što nam dođe, ali možemo kontrolirati svoju reakciju.

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE!