Bog prolazi s vama kroz sve

Bog prolazi s vama kroz sve. Što god se danas pojavi na vašem životnom putu, možete se osloniti na Božju pomoć i snagu.

Strah se javlja kao rezultat nedostatka hrabrosti. Tada se osjećamo nemoćno. No, ako smo vjernici, Bog je uvijek s nama i On je naša snaga, tako da se ne bismo trebali bojati ničega. Trebali bismo vjerovati Njemu da je iznad svega i da mu je sve znano. On sve drži pod kontrolom!

“Budite trijezni i bdijte: vaš neprijatelj, đavao, obilazi kao ričući lav, tražeći koga da proždere. Oduprite mu se, čvrsto stojeći u vjeri, znajući da vaša braća po svijetu podnose iste patnje.” (1. Petrova 5, 8-9)

Obeshrabrenje je suprotnost hrabrosti, stanje uma koje je obilježeno strahom od neuspjeha i gubitkom nade. Obeshrabrenje je oružje koje đavao uvijek koristi kako bi zastrašio Božju djecu i tako ih spriječio da ispune ciljeve u životu. Đavao je to iskoristio protiv Izraelaca kada su trebali zauzeti Kanaan. Oni su bili zastrašeni, jer je grad bio vrlo velik i činio se nenadmašivim.

Bog prolazi s vama kroz sve

Obeshrabrenje jednako snažno djeluje na današnje vjernike. Trebali bismo se ohrabriti u Gospodinu, tražiti od Njega da nas oslobodi svih strahova i sumnji. Gospodin je ohrabrio Jošuu i on se nije bojao. Nemojte se zastrašiti snažnih glasova neprijatelja, jer imate Isusa u sebi i možete se suprotstaviti njima. Isus vam danas poručuje da budete snažni i hrabri. Ne bojte se ničega što vam dođe na put.

“Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabrar. Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj.” (Jošua 1, 9)

Molitva za danas:
Gospodine, hvala što uvijek misliš na mene i nikad me ne napuštaš. Ponekad je moj duh težak i moje tijelo slabo. Ponekad me uhvate tjeskoba i panika. Priznajem da ne mogu sam prolaziti kroz neke teške situacije. Molim Te, pomozi mi protiv neprijatelja moje duše koji pokušava potresti moju vjeru i odvojiti me od Tebe. Ohrabri me i uvijek me podsjeti da si Ti iznad svih i svega.

Molim Te da me i danas ispuniš radošću, mirom i hrabrošću. Slomi sve lance panike, straha i nemira koji me žele zarobiti. Ti si moćan, snažan i svemogući Bog. Želim se odmarati u sjeni Tvojih krila, ustati i nadvladati sve prepreke Tvojom snagom. Amen!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!