Danas sam naišla na fotografiju bivšeg dečka… molila sam za njega, voljela sam ga

„Danas sam naišla na fotografiju bivšeg dečka. Ne samo bilo kojeg dečka, nego onog koji mi je slomio srce, onog koji ga je razbio na milijun dijelova, onoga za kojeg sam bila sigurna da je ‘onaj pravi‘. 

Molila sam za njega. Čekala sam ga. Voljela sam ga. 

Plakala sam zbog njega. Gubila sam kile zbog njega. Bila sam očajna zbog njega. Ostala sam u krevetu tjedan dana samo zbog njega, a onda izlazila svaku večer mjesec dana zbog njega. U to vrijeme bih dala bilo što samo da je on u mom životu. Bila sam tako sigurna da je on taj. Tako. Užasno. Sigurna. 

Bila sam dobra. Gledala sam sve moje prijatelje kako ulaze u brak. Stajala sam tamo i bila djeveruša za svaku prijateljicu. Držala sam im haljine dok su bile na toaletu. Hvatala sam bukete. Smijala sam se i navijala te sam puhala mjehuriće dok su oni odlazili. Strpljivo sam čekala moj red.

Nije mislio da sam ja ona prava za njega

Strpljivo sam čekala pravog čovjeka, te čak i nakon što sam godinu dana sve radila kako je trebalo, pravi me čovjek više nije želio. Nije mislio da sam ja ona prava za njega. Bacio me je po strani kao da sam bila ništa. 

Nastavljala sam razmišljati o tome, potpuno sam se predala razmišljanju: ‘Bože, zašto? Ja ovo ne zaslužujem.’ 

Danas mi je na društvenoj mreži iskočio Timehop te me je podsjetio na posao koji sam panično htjela pokrenuti prije godinu dana. Nakon neprestanih neuspjelih pokušala, bila sam prilično sigurna da sam pronašla svoj poziv. 

Jako sam se zabavljala s time. Bila sam uspješna. Zarađivala sam. 

Radila sam kao luda. Išla sam na konferencije i odmore. Čitala sam knjige i slušala emisije te sam radila sve dobre stvari koje poduzetnici trebaju raditi. 

I tada, jednog vikenda, sjedila sam s drugim vodećim osobama u industriji te sam osjetila nekakav nemir u glavi koji je rekao: ‘Ne trebaš više biti ovdje. Vjeruj mi. Postoji nešto drugo.’ Tako da sam, u potpunoj zbunjenosti i nemiru zatvorila svoj obrt, posramljena i poražena i u nadi da me srce ne vodi krivim putem. 

VIDI OVO: 10 znakova da je on ”pravi muškarac” za vas

Bože, zašto?

Polu-ljuto sam sve predala Bogu u neobičnom stanju nade i teškoće misleći: ‘Bože, zašto? Ja ovo ne zaslužujem.’ 

Netko je nedavno spomenuo staru prijateljicu u prolazu. Obuzdavala sam suze na sam spomen njezinog imena. Ona je bila moja osoba. Ona je bila moja sestra. 

Ajme, voljela sam ju. Učinila bih sve za nju, ali je ona otišla novim putem, onim koji nije uključivao mene. Ne mogu ni objasniti kako mi je srce bilo slomljeno dok sam ju gledala kako odlazi, koliko me je boljelo biti pasivna dok se ponor između nas širio. 

Pokušavala sam. Davala sam darove. Pisala sam lijepe, malene porukice. Stupala sam u kontakt. No, unatoč svom mom trudu, to je bio kraj našeg odnosa. I dan danas mi jako nedostaje. 

Sjećam se da sam se pitala je li nešto sa mnom krivo, zasigurno nisam bila dovoljno zabavna ili dobra ili lijepa ili bogata da bi ona htjela provoditi vrijeme sa mnom. Bila sam slomljena i usamljena te sam mislila: ‘Bože, zašto? Ja ovo ne zaslužujem.’ 

Savjeti djevojci koju je ostavio muškarac njezinih snova
Ova fotografija je vlasništvo Amy Weatherly/Facebook

Sva ta iskustva su me potpuno slomila

No, u ovome je stvar – da, sva su me ta iskustva u potpunosti slomila, ali su me ujedno izgradila na potpuno drugačiji način. Da, na kratko su me vrijeme spriječila da napredujem, ali su me ujedno pripremila za nešto potpuno novo. Da, promijenila su me iznutra, ali su promijenila i način na koji djelujem i način na koji sam naučila živjeti i voljeti. 

Sve te stvari tijekom kojih sam mislila da se Bog ustručava ispale su stvari tijekom kojih me je On držao u Svojoj ruci, štiteći me od onoga što ionako nije trebalo biti. Te stvari tu mi trebale biti odskočna daska, a ne konačna destinacija, destinacija koja je sačuvana za nekog drugog. 

Taj dečko koji me je ostavio, on je bio samo dobra praksa, kako bih znala kako voljeti svog supruga sa svime što imam. Posao koji nije uspio, bio je to samo dobra praksa kako bih naučila kako se posvetiti svom savršenom poslu i da imam samopouzdanja nastaviti čak i kada stvari postanu teške. Ta prijateljica koja mi je slomila srce, ona je otvorila prostor za potpuno novu skupinu prijatelja, potpuno novo pleme, koje me ohrabruje i izgrađuje i vodi svaki dan, i koje će me naučiti pravo značenje sestrinstva. 

Sada, gledam svog supruga preko stola za vrijeme večere – mog dobrog, dobrog supruga. Svaku se večer ušuškam s mojim predivnim bebama u krevetu. Jako sam strastvena u vezi posla koji radim. Tako se jako smijem da mi suze teku niz lice kada sam s prijateljima. 

Život je daleko od savršenog. On je lud i kaotičan te me ostavlja nemirnom i zabrinutom velik dio vremena. Nije on sve što sam zamislila da će biti. Mi se svađamo. Imamo računa. Jako mnogo računa. Ima i bolesti. Ima i boli. 

No iskreno mogu reći da svaku večer idem leći sa srcem prepunim zahvalnosti koja je ispunila svaku poru i svaku moju slabost te opet mislim: ‘Bože, zašto? Ja ovo ne zaslužujem.’ 

VIDI OVO: Kada Bog prekine vezu: 4 znaka da je prekid od Boga

Savjeti djevojci koju je ostavio muškarac njezinih snova

Svakoj djevojci koju je ostavio muškarac njezinih snova, svakoj djevojci kojoj je upravo kolosalno propao posao, svakoj djevojci čije je srce u komadićima na dnu njezina ormara zbog prijateljstva koje se nije održalo: poslušajte me. Poslušajte me jasno i glasno, moje sestre, moje prijateljice, jer ovo vjerujem svim svojim srcem: 

Ponekad vas teška vremena ne okamene. Ponekad ćete samo nastaviti rasti kroz njih, ona će vas naučiti biti osjetljivima i snažnima. Učinit će vas ranjivima i stvarnima. 

Ponekad vas čekanje ne drži na mjestu. Ponekad, ako možete povjerovati, vas ono podigne više nego što možete zamisliti. 

Ponekad vas kamenje ne spotiče da dođete do dobrih stvari. Ponekad ćete se samo nastaviti penjati, a to kamenje će vas izgraditi u najbolju verziju vas. 

Ponekad kraj puta nije kraj putovanja. Ponekad, ako samo nastavite ići naprijed, shvatit ćete da je taj kraj samo početak novog puta, onog kojim ste trebali hodati cijelo vrijeme. 

Ponekad, kada sami plačete: ‘Bože, zašto? Ja ovo ne zaslužujem.’ On nježno šapuće, ‘Ne, dijete moje, ne zaslužuješ. Zaslužuješ mnogo bolje. Vjeruj Mi.’ 

Autorica: Amy Weatherly; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com/Facebook