Danski učenici uče muslimansku molitvu i pjevaju ”Allahu Akbar”

Na internetu se pojavio video na kojem danski učenici uče kako izvesti muslimansku molitvu i pjevati “Allahu Akbar”.

Snimka prikazuje dječaka afričkog podrijetla u muslimanskoj odjeći koji demonstrira islamsku molitvu skupini uglavnom etnički danske djece.

Zatim ga prekida učitelj koji upućuje djecu da kažu “Allahu Akbar”, nakon čega cijeli razred kleči u molitvi.

“Molitva se održala u školi Theyregod u općini Velje u južnom Jutlandu u studenom 2018. godine”, izvijestio je Sputnik.

Snimku je napravila sudanska majka jednog od djeteta. Izričito joj je napomenuto da ne stavlja video na internet, ali je ova to svejedno učinila.

Nakon što je procurio videozapis, brojni su ljudi pozvali školske dužnosnike na ostavku, tvrdeći da se djeca “indoktriniraju” na islam. Prema riječima ravnatelja Gerta Hougaarda, on “nikada nije iskusio ništa slično”.

PROČITAJTE: Šokantna snimka: Pakistansku djecu uče kako vješati bogohulnike (kršćane)

Martin Henriksen iz Danske narodne stranke zatražio je objašnjenje od škole i je li dobiveno dopuštenje roditelja, ali mu je samo rečeno da je to rutinski dio kurikuluma.

Također je pitao školsku upravu namjerava li podučavati učenike “mračnoj strani i široko rasprostranjenom fundamentalizmu” islama, kao dodatak njegovoj “masovnoj vjerskoj i društvenoj kontroli”.

Prethodno su se pojavili brojni slični videozapisi koji pokazuju djecu u europskim zemljama kako se uče usvojiti muslimanske prakse, piše Konzerva.hr.

Čudno je, međutim, kako postoji vrlo malo videozapisa muslimanske djece koja se uče kako štovati Krista u kršćanskim crkvama.