Najveći izraz pouzdanja u Boga: Đavao bježi od kršćana koji ovo čine

Đavao bježi od kršćana koji hvale Boga. Ako započneš slaviti, mir tvoje duše bit će umnožen. Ako započneš s hvalom, tvoja briga će se pretvoriti u radost. 

Bog čeka da čuje radosni glas svoje djece. To je najljepša glazba u Njegovim ušima. Ako nešto radije čuje od glasa molitve, to je onda glas slavljenja, zahvaljivanja i obožavanja, jer je to najveći izraz vjere – pouzdanja u Njega.

Ako postoji nešto što još više može obogatiti kršćanski život, onda je to slavljenje i zahvaljivanje. Ovdje se ne radi o molitvi i slavljenju kao zasebnim pojmovima, jer to dvoje ide usporedno. Tako bi bar trebalo biti. Trebamo moliti bez prestanka, a isto tako trebamo provoditi mnogo vremena u slavljenju (Lk 21,36; 1. Sol 5,17; Heb 13,12-15).

Slavljenje i zahvaljivanje ukrašava našu dušu. Hvaljenje Bogu bi trebao biti najradosniji posao naše duše. Na život ispunjen slavopojem zahvaljivanja Bogu, izljeva se Njegova milost. Slavljenje i hvaljenje, zahvaljivanje, ljubav i obožavanje Njega pretvaraju ljudski život u svjetlo za Boga.

Tajna blagoslovljenog života sastoji se u tome, da slavljenje i zahvaljivanje ne samo da pridodaje blagoslov, nego i svaki blagoslov Božji umnožava. Slavljenje i hvaljenje ispunjava život atmosferom neba.

VIDI OVO: Praktični načini kako sve svoje pouzdanje staviti u Boga

Nemir će polako nestati iz tvog srca

Svakako, postoje vremena kada hvaljenje nije tako jednostavno. No, ako unatoč okolnostima i osjećajima otpočneš hvaliti Boga, nemir će polako nestati iz tvog srca, a strah iz tvoje duše bježi kao magla od sunca.

Ako započneš slaviti, mir tvoje duše bit će umnožen. Ako započneš s hvalom, tvoja briga će se pretvoriti u radost. “Gospodinom se hvali duša moja; neka čuju koji stradaju, pa neka se raduju.” (Ps 34,2)

Započneš li slaviti i hvaliti, nestat će mrmljanje i kritika, dah neba će rastjerati tamne oblake nad tobom i osjetit ćeš se ponovo čistim i obnovljenim. Započneš li sa zahvaljivanjem, đavao će morati pobjeći.

Slavljenje i hvaljenje krči put Svetom Duhu u tvom životu. Slavljenje i zahvaljivanje podiže te iznad sotonskih optužbi. Slavljenje pretvara brda poteškoća u vrhove blagoslova.

Slavljenje ti daje krila orla da očima vjere vidiš pobjedu koja dolazi! Zahvaljivanje Gospodinu umnožit tvoju vjeru i ispuniti te radošću i mirom (Rim 15,13).

Autor: Wesley L. Duewel