NaslovnicaDuhovnostAko te đavao napada s crnim mislima, onda ovo moraš pročitati

Ako te đavao napada s crnim mislima, onda ovo moraš pročitati

Ako te đavao napada s crnim mislima, onda obavezno moraš pročitati ovaj tekst.

Cijelo vrijeme đavao te napada mislima kako si ti loš i ružan. On kaže: “Opet si to učinio! Što misliš, tko si ti? Bog te nikada neće blagosloviti, ti, prljava starudijo! Sad više nikome nećeš moći svjedočiti. Ništa ne možeš učiniti kako treba!” U takvim trenucima potrebna je hrabrost da tvoj unutrašnji čovjek ustane i kaže:

“Oče, pogriješio sam. Molim te da mi po Kristovoj krvi oprostiš. Iskren sam u svom srcu i tražim od tebe oproštenje. Ðavle, gubi se od mene! Isus je platio kaznu za moj grijeh i to se više tebe ne tiče.”

Sve što ti tada preostaje je da radosno i veselo nastaviš život. Vjerojatno misliš: “Ali, ja i dalje činim jednu te istu grešku!” I ja sam tako razmišljala, sve dok nisam prestala osuđivati sâmu sebe. Kad prestaneš osuđivati sâmog sebe zbog nečega što činiš, prestat ćeš to činiti. Krivica i osuda te drže pritisnutim i deprimiranim do te mjere da ne možeš biti slobodan. Potrebno je biti odvažan da bi se izbjeglo životu pod osudom.

Trebaš biti odvažan i operirati u vjeri, da bi mogao ustati i reći “ne!” osjećaju krivnje

Ðavao će ti reći: “Ne misliš valjda da se nećeš ni malo osjećati loše zbog onoga što si učinio? Bilo bi prikladno da bar u sljedećih nekoliko sati budeš potišten zbog toga. To što si učinio je stvarno bilo jako ružno.” Sve što trebaš reći je: “Ne, nikako! Uopće se neću osjećati loše zbog toga!” Prvih nekoliko puta će možda biti teško, ali nakon toga neće biti problema.

U Izaiji 53, u recima 5, 6 i 11 piše da kad je Isus uzeo na sebe naše grijehe, da je na sebe uzeo i našu krivicu, odnosno kaznu (ovo podrazumijeva i osudu). Ðavao ne želi da budeš slobodan od osude. Zašto? Zato što te osjećaj osude sprječava da se istinski prepustiš Božjoj ljubavi. Osuda je poput čeličnog zida koji te razdvaja od Boga. Sa osjećajem osude ne možeš vidjeti Boga Oca. Sve što tada možeš vidjeti je grijeh i krivica.

Oslobodi se osude i vjeruj da je Bog ozbiljno mislio kada je izjavio da je Njegova milost dovoljna da prekrije svaki tvoj grijeh.

Autorica: Joyce Meyer