Ako se borite s depresijom, donosimo 9 biblijskih stihova da vas podsjete na snagu i ljubav koje vam Gospodin daje svaki dan bez obzira što činite.

Depresija je oluja koja krade duše mnogih. To je oluja koja donosi ogromne valove, a ponekad se osjećate kao da ćete se prevrnuti – možda i utopiti.

Iako se osjećate beznadno i izgubljeno, sjetite se da je Isus na tom brodu s vama.

Biblija nije nastala da ju čitamo i svaki dan se osjećamo dobro, već da primjenjujemo istinu u našim životima. Jedna od tih važnih istina je snaga i podrška koje će vam Bog dati kada se osjećate kao da je vaša vlastita snaga i podrška nestala.

Samo čitanje tih biblijskih stihova neće vas izliječiti od vaše depresije, ali će vam pomoći da se uzdignete u ISTINI tako da kada se ti osjećaji pojave, možete se sjetiti u kome ste ukorijenjeni.

Evo 9 biblijskih stihova da vas podsjete na snagu i ljubav koje vam Gospodin daje svaki dan bez obzira što činite:

1. DAT ĆE VAM SNAGU KADA SE OSJEĆATE BESPOMOĆNIMA.

„Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se, jer ja sam Bog tvoj. Ja ću te krijepiti i pomagat ću ti, i poduprijet ću te desnicom pravednosti svoje“ (Izaija 41,10).

Nekih dana ćete se osjećati kao da ste izgubili svu svoju snagu. Da bi svijet savršeno mogao nastaviti bez vas. Podsjetite se: Voljeni ste i željeni od Boga koji je veći od čitavog svemira.

PROČITAJTE: 5 upozoravajućih znakova depresije

Kada se osjećate usamljeni, uznemireni ili depresivni, pogledajte na našeg Nebeskog Oca, jer će vam On dati snagu koju trebate da nastavite.

Čak i kad se više ne možete držati Boga, On će se držati vas, a ako padnete, čvrsto će vas držati svojom rukom.

2. BOG JE UVIJEK UZ VAS, ČAK I U NAJMRAČNIJIM TRENUCIMA.

„A GOSPOD je taj koji ide pred tobom, on će biti s tobom; neće te napustiti niti će te ostaviti. Ne boj se i ne strahuj“ (Ponovljeni zakon 31,8).

Nemamo se čega bojati u životu jer Bog hoda ispred nas. Kada se osjećate usamljeno zapamtite da čak i ako nitko drugi nije uz vas, On jest.

Kada osjetite strah, sjetite se da vas nikada neće napustiti. Ostali će ljudi doći i otići, ali Bog vas nikada neće napustiti.

3. ZAŠTITIT ĆE VAS.

„Ali ti si, GOSPODE, štit oko mene, slava moja, ti si onaj koji mi glavu podiže!“ (Psalam 3,3).

Kada se osjećate slabo, beznadno ili izgubljeno, pogledajte na Boga. On radi kao štit oko vas, štiti vas od zla. Čak i kad se osjećate potpuno slomljeni pod osjećajem depresije, On je još uvijek tu da vas podigne i zaštiti od zla.

Kada se osjećate depresivno, sjetite se da je On tu kako bi vas zaštitio. On će vas podići iz vaših tuga i staviti na čvrsto tlo!

4. ČUJE VAŠE VAPAJE.

„Čekao sam, čekao na GOSPODA; i on se prignu k meni i ču vapaj moj. I izvuče me iz jame jezovite, iz blata kaljužna, i noge mi na hridinu postavi, učvrsti korake moje. I stavi mi u usta pjesmu novu, hvalu Bogu našemu: vidjet će mnogi i uplašit će se, i pouzdati se u GOSPODA“ (Psalam 40,1-3).

On čuje vaše vapaje i izbavit će vas bez obzira na kakvom se dnu nalazite. Čvrsto će vas držati i staviti pjesmu u vaše srce, koju nikada prije niste iskusili.

Kad drugi ignoriraju vaše vapaje za pomoć ili vaše bolne suze, Bog će biti uz vas. Ne samo da je tu, već vas čeka da vas podigne iz jame, i postavi na mjesto na kojem možete stajati čvrsto.

5. BLIZU JE SLOMLJENOG SRCA I SPAŠAVA ONE KOJI SE U DUHU OSJEĆAJU SLOMLJENI.

„Blizu je GOSPOD onima koji su slomljena srca, i spasava one koji su duha skrušena. Mnoge nevolje ima pravednik, ali ga od sviju izbavlja GOSPOD“ (Psalam 34,18-19).

Kada se suočavate s depresijom, možda se osjećate kao da je vaš duh u potpunosti slomljen, kao da u vama nema života. Kada doživljavate ovu bol, sjetite se da vam je On blizu.

PROČITAJTE: 4 duhovna načina kako nadvladati depresiju i anskioznost

Kada se osjećate tužno i uzrujano, pogledajte na Boga koji vas je stvorio i sjetite se da vas On želi i da vam je blizu.

6. DONIJET ĆE VAM ODMOR KADA SE OSJEĆATE UMORNO I OPTEREĆENO.

„Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na sebe i naučite od mene jer sam krotka i ponizna srca. I naći ćete spokoj dušama svojim. Jer jaram je moj blag i breme moje lako“ (Matej 11,28-30).

Kada se osjećate kao da ne možete nastaviti, a ništa vam nije preostalo od vaše snage, sjetite se da je On tu da vam pruži odmor. Kad se osjećate kao da nemate ništa za dati i vaše je tijelo opterećeno, pogledajte na Isusa.

On nije samo svjetlo za vas na kraju mračnog tunela, nego i mjesto odmora.

7. OBNOVIT ĆE VAŠU SNAGU, ČAK I AKO SE OSJEĆATE BESPOMOĆNO.

„Ali koji čekaju na GOSPODA, snaga im se obnavlja; podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne malakšu, hode i ne umaraju se“ (Izaija 40,31).

Zbog depresije se možete osjećati kao da nemate nimalo snage u vašem tijelu. Može uzrokovati da se osjećate kao da ste dosegli točku bez povratka, ali u stvarnosti nema jame koja je previše duboka za Boga.

On će obnoviti vašu snagu, unatoč tome koliko se bespomoćno osjećate.

8. NEĆE VAS SLOMITI.

„Trske stučene neće prelomiti i stijenja što tinja neće ugasiti; on će pravdu izvesti k istini“ (Izaija 42,3).

U ovim biblijskim stihovima čitamo da Bog neće slomiti stučene trske niti će ugasiti mali plamen. Što je stučena trska? To je trska koja je skoro slomljena. Što je stijenja što tinja? Plamen koji je gotovo iščeznuo.

Zvuči poput vaših osjećaja? Lako se osjećati kao da ćete izgorjeti ili se slomiti kad se ste u depresiji, ali sjetite se da je Bog tu.

PROČITAJTE: 6 karakteristika osobe koja krije tešku depresiju

Bog neće slomiti trsku, niti ugasiti plamen. On je tu kako bi vam pomogao nahraniti vas i iscijeliti.

9. NIŠTA VAS NE MOŽE ODVOJITI OD BOŽJE LJUBAVI.

„Ta uvjeren sam: ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sile, ni sadašnje, ni buduće, ni visina, ni dubina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje koja je u Kristu Isusu Gospodinu našemu“ (Rimljanima 8,38).

Naposljetku, imajte na umu da u ovom svijetu nema ništa što vas može odvojiti od Božje ljubavi. Nema grijeha koji je toliko velik, nema neuspjeha koji je toliko dubok, nema nesigurnosti koja je toliko velika da odbije Božju ljubav. Dok vas sve drugo na svijetu može iznevjeriti, On je jedina konstanta koja vas nikada neće.

Autorica: Lindsay Elizabeth; Izvor: Faithwire.com