Što znači biti dijete Božje?

Dijete Božje se postaje nanovorođenjem u Božju obitelj. Što to znači? Svako razumije što znači biti dijete – svi smo mi rođeni od majke i oca.

Svako razumije što znači biti dijete – svi smo mi rođeni od majke i oca. Kao bebe i djeca smo potpuno ovisni o našim roditeljima – da nas vole, hrane, uče i pomažu nam odrasti u odgovorne odrasle osobe. No, što znači biti dijete Božje?

Bog nas je sve stvorio tako da smo svi mi djeca Božja. No, na žalost, svi smo se pobunili i grijeh je slomio našu vezu s Ocem. Bog neprestano zove Svoju djecu da Mu se vrate kako bi veza otac/dijete mogla biti obnovljena. 

Ivan 3,3

Kaže: „Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega“. Nikodem, čovjek kojem je Isus ovo rekao, odmah je pomislio: „kako ja mogu biti ponovno rođen? Mogu li ući u majčinu utrobu i ponovno se roditi?“. Ne, Isus je govorio o postajanju djetetom Božjim, o duhovnom rođenju, o uključenju u Božju duhovnu obitelj. 

Bog je jako daleko otišao kako bi svi ljudi diljem svijeta imali priliku biti nanovo rođeni

VIDI OVO: Djeca Božja i djeca đavolja poznaju se po ovome

Isus Krist je to omogućio

Isus Krist ostavio je Svoj dom u nebu kako bi došao na Zemlju sa svrhom da umre na križu. Biblija nas uči da su svi zgriješili, pobunili se protiv Boga, a kazna za to je smrt. Mi ujedno učimo da, ako netko bez grijeha bude kažnjen za nas, onda mi možemo primiti oproštenje. Točno je to Isus učinio – On je našu kaznu preuzeo na Sebe. 

2. Korinćanima 5,21 kaže: „Njega koji ne okusi grijeha Bog za nas grijehom učini da mi budemo pravednost Božja u njemu“. 

Kako mogu postati dijete Božje? 

Svatko tko vjeruje i prihvaća ovu činjenicu, da je Isus Krist umro kako bi preuzeo njihovu kaznu, a tada zamoli Boga za oprost, bit će prihvaćen u Njegovu obitelj. 

Ivan 1,12-13 objašnjava: „A onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja:
onima koji vjeruju u njegovo ime, koji su rođeni ne od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje, nego – od Boga.“. 

VIDI OVO: 5 Božjih blagoslova za Njegovu djecu

Što znači biti dijete Božje? 

  • Biti dijete Božje znači da smo nanovo rođeni u Božju obitelj.
  • Bog me voli, a to je dokazao jer je dopustio Isusu da preuzme kaznu za moj grijeh.
  • Bog je moj Otac u nebu.
  • Bog će se za mene brinuti kao za Svoje dijete.
  • On će se brinuti za mene, učiti me, disciplinirati i pomoći mi da rastem i postanem zreo kršćanin.
  • Bit ću Mu poslušan i dat ću Mu cijeli svoj život kako bi me mogao upotrijebiti kako god On želi i kako bi mogao biti zadovoljan mnome.
  • Imam odgovornost ovu poruku širiti drugima kako bi oni koji još nisu čuli Njegov poziv došli i bili prihvaćeni u Njegovu obitelj.

Autorica: Eunice Burden; Izvor: Biblword.net

NAJNOVIJE!