Dijete je visilo na prozoru 8. kata, a jedan prolaznik je učinio nevjerojatno

Dijete je visilo na prozoru osmog kata stambene zgrade, a jedan prolaznik koji je bio na putu za posao je stao i učinio herojsko djelo.

Sabita Shontakbaeva (37) iz Kazahstana mediji hvale zbog njegovih herojskih napora u spašavanju malog djeteta od neizbježnog pada s osmog kata stambene zgrade.

Sabit je krenuo na posao kada se dogodio alarmantni incident. Kada je Sabit saznao uzrok meteža, brzo je krenuo u akciju. Ugledao je bebu koja je visila na prozoru. Uletio je u zgradu i pokucao na vrata stana ispod djetetova.

Navodno je trogodišnju djevojčicu ostavila mama koja je otišla u kupovinu, a ona se uz pomoć jastuka popela na prozor prije nego što se poskliznula.

“U tom trenutku nisam razmišljao ni o čemu, samo sam želio pomoći djetetu”, rekao je Shontakbaev.

“Nakon toga sam s prijateljem otišao ravno na posao. Nitko nije znao da će se to dogoditi. Samo sam spasio dijete i otišao, a u vijestima i na društvenim mrežama su me odjednom počeli nazivati herojem. Svoje postupke ne smatram herojskim. Po meni bi svatko trebao pružiti ruku pomoći u takvim situacijama”, dodao je.

Kao priznanje za njegovu hrabru i nesebičnu akciju, Shontakbaev je nagrađen trosobnim stanom. Cijela njegova obitelj koja uključuje tri kćeri i sina sada se može preseliti u grad i bit će novi stanari stana.

Hvala Bogu na ovakvim ljudima koji su uvijek spremni pomoći drugima u nevolji!