Djeca Božja i djeca đavolja poznaju se po ovome

Djelo koje čovjek čini pokazuje kome pripada. “Djeca Božja … se po ovome poznaju …” Postoji razlika, razlika u vašem stavu prema svjetlu, u vašem stavu prema mraku. Kako stojite s Bogom?

Ne pitam kako stojite s crkvom ili s nekom drugom vjerskom institucijom. Tražim nešto dublje i važnije od toga. Ne pitam ni stojite li ispravno s ljudima. Pitam stojite li ispravno s Bogom. Jer to je ono što stvari čini drukčijima. “Djeca Božja i djeca đavolja poznaju se po ovome …”

Čijem društvu danas pripadate? Kakva pisma pišete? Što govorite svojoj suradnici kad ste sami? Ako ste čovjek Božji, ponašat ćete se prema suradnici s jednakim poštovanjem kao prema majci ili kćeri.

U svome stavu prema pravome i u svome stavu prema krivome pokazivat ćete kakvi ste. Dijete Božje ne može vršiti grijeh! To ne znači da ne možete sagriješiti. To znači da nećete htjeti griješiti.

VIDI OVO: Što znači biti dijete Božje?

Prije izvjesnog vremena vidio sam majku s malim djetetom u naručju. Da sam joj prišao i rekao da baci svoje malo dijete na pod, rekla bi mi: “Neću!” Ona ima dovoljno snage da to učini i priliku da to učini, ali što je ja više nagovaram i ustrajem, snažnija će biti u svom odbijanju. Svakako, mogla bi to učiniti kad bi htjela, ali ne želi povrijediti svoje dijete. Majka u srcu ima nešto što je čuva da ne povrijedi svoje dijete. Što je to? Ljubav. Točno.

Kad je dijete Božje u kušnji da učini krivo, ono kaže: “Neću. Ljubim Boga.” To je ono što apostol misli! On neće i ne može. On je nanovo rođen. Po tome sam zakleti neprijatelj krivoga.

Ako sam dijete Božje, ne mogu prihvatiti krivo, ne mogu mu se predati, nigdje, ni u crkvi, ni van nje, ni kod kuće, ni u svijetu. To je neminovan stav djeteta Božjega. Znam da je to tvrda izjava, ali nije pretvrda. Ja je ne činim tvrđom nego što je tvrdom čine Novi zavjet i Duh Sveti.

Autor: Gipsy Smith

NAJNOVIJE!