Ovi dječaci su po danu aktivni, a noću se pretvaraju u nešto što nijedan liječnik ne može objasniti

Kako sunce zađe, oni postanu poput biljke – potpuno su paralizirani i ne mogu govoriti. Ovo je jeziva, ali istinita priča o dvojici dječaka koji pate od rijetke bolesti.

Braća Abdul Rašid (9) i Ilia Hašim (13) iz Pakistana pate od misteriozne i vrlo rijetke bolesti. Po danu oni su vrlo aktivni dječaci, no kada sunce zađe, postanu poput biljke – potpuno su paralizirani i ne mogu govoriti.

Njihov otac ih naziva “solarna djeca”, tvrdeći da crpe energiju iz sunca. Ipak, ovo je odbačeno nakon što su dječaci viđeni kako se kreću po danu u mračnoj sobi, hladnom području ili za vrijeme kišnih dana kada nema sunca.

Snimka zaslona: YouTube

– Ovaj slučaj nam je veliki izazov. Liječnici pokušavaju naći uzrok ovakvom čudnom stanju – kaže profesor medicine na Pakistanskom institutu za medicinske znanosti Javed Akram. Dječake su podvrgnuli različitim ispitivanjima, uzeli uzorke krvi kao i zraka i zemlje iz njihove sredine. Sve su poslali stručnjacima u inozemstvo.

Njihov otac vrlo je očajan. Nitko nije mogao pomoći dvojici dječaka da vode normalan život. Čak i pored 300 različitih testova, doktori vjeruju da je stvar genetike, jer su rođaci njihovih roditelja, sa šestoro njihove djece, umrli vrlo mladi, dok je njihova kćerka ostala zdrava.

Nažalost, čak ni do dan-danas ne postoji lijek za ovu bolest i liječnici očajnički pokušavaju otkriti uzrok ovakvog stanja.

Zahvaljujući lijekovima, dječaci mogu ostati aktivni do 22 sata, kada postaju paralizirani. “Oni su sada mnogo bolje i vjerujem da će se jednom potpuno izliječiti, kako im tretman bude napredovao”, kaže njihov otac.