POTREBNA MOLITVA: Dječak (8) zbog teške bolesti moli Boga i majku da ga ubiju

Dječak zbog teške bolesti moli Boga i majku da ga ubiju!

Osmogodišnji dječak William Hewlett iz Velike Britanije teško je obolio nakon infekcije i preko noći je od sretnog i voljenog djeteta postao nešto što njegovi roditelji opisuju kao “demon iz filma Egzorcist”. Sedam dana nakon visoke temperature, Hewlett je postao nasilan, ima jezive halucinacije, ne prepoznaje roditelje i stalno ponavlja da želi da umre.

Njegova majka Johanne (43) i otac Jez (53) proveli su godinu dana po bolnicama pokušavajući otkriti što je uzrok ove strašne promjene, i konačno su dobili (moguću) dijagnozu.

Liječnici vjeruju da dječak ima pedijatrijski akutni napadni neuropsihijatrijski sindrom (PANS/PANDAS), koji se stvara kada infekcija pokrene neuobičajeni imuni odgovor čiji su rezultat promjene moždanih funkcija. PANS se uglavnom liječi antibioticima, ali to kod Williama ne uspijeva jer je kasno dijagnosticiran.

Kako majka dječaka govori, sve je počelo iznenada, u rujnu prošle godine: “Odjednom je postao vrlo agresivan i nasilan. Izgledao je drugačije, bio je sve bljeđi, upalih očiju…halucinirao je i govorio, recimo, da krv curi niz zavjese. Gledao bi u mene i pitao ‘gdje mi je mama’. Bilo je prestrašno.

Najgori trenutak je bio kada mi je sjeo u krilo i počeo da se moli Bogu da ga ubije. To je trajalo sat vremena, a onda se okrenuo i pitao me – ‘mama, ako neće Bog, hoćeš li me ti ubiti? Možeš li pitati tatu da me ubije’.”

Razvio je bio i fobiju prema dugmićima, tako strašnu da nije htio jesti hranu koju je skuhao netko tko ima dugmad na odjeći. Nije spavao niti jeo redovno, a dobio je i nekoliko tikova.

“Što da mu kažem”, nastavila je svoju priču majka. “Gurnuo me je ispred autobusa i zamalo sam poginula. Tako smo bili preplašeni. Bio je tako divno dijete, i ponekad vidimo te njegove dijelove i znamo da je on još negdje unutra. Sve što želimo je da nam se vrati naše dijete.”

Njegovi roditelji podijelili su priču kako bi podigli svijest javnosti o PANS-u. Iako još ne znaju što je pokrenulo infekciju, roditelji pretpostavljaju da je obolio zbog plijesni u prethodnom domu.

Znanstvenici su dokazali da plijesan itekako utječe na mozak, uzrokuje promjene u ponašanju, od nje postajemo agresivni, imamo problema pri razmišljanju. Prije četiri godine, njujorška studija otkrila je da miševi koji su redovno izloženi plijesni imaju velikih problema s pamćenjem.

Roditelji mladog Williama upozoravaju da se brojna djeca možda liječe na psihijatrijskoj osnovi, zbog pogrešnih dijagnoza, a rani tretman antibioticima možda bi pomogao.

Stručnjaci navode da je jako važno prepoznati simptome PANS-a na vrijeme – često, djeca koja oboljela od PANS-a neće imati “normalne” znakove infekcije, kao što su temperatura ili kašalj, već će infekcija utjecati na mozak, a ne na tijelo, prenosi Radiosarajevo.ba.

Molimo Gospodina za Williama da ga što prije izliječi od ove teške bolesti!