Dječak hodao 2.800 kilometara kako bi zagrlio svoju baku

Ovo je priča o zaista nevjerojatnom dječaku Romeu koji je toliko povezan sa svojom bakom da je hodao 2.800 kilometara kako bi ju zagrlio. 

Njegova baka živi na Siciliji, a budući da zbog pandemije nema letova iz Amerike do Sicilije, on je odlučio hodati do nje. 

„Nisam vidio baku preko godinu dana tako da sam potajno planirao otići do nje tijekom karantene“, rekao je. Romeo je razgovarao sa svojim roditeljima te ih je nagovorio da ga puste da ide kod bake. 

Tata je odlučio ići s njim

„Prvo su me roditelji odbili preko 50 puta“, rekao je, „U konačnici su se složili, ali samo ako sve bude sigurno i dobro isplanirano“. 

„Napravio sam kartu. Odlučio sam ići brodovima i hodati kako bih ujedno zaštitio planet“, rekao je Romeo, „Moj je tata odlučio ići sa mnom.“ 

Hvala Bogu pa je njegov otac, Phil Cox, bio iskusni novinar koji je mnoge godine proveo u ratnim zonama te je imao bogato iskustvo s putovanjima u nezavidnim uvjetima. 

Romeo nije prva osoba koje je odlučila otići na tako dug put tijekom pandemije. Mornar Juan Manuel Ballestero je sam plovio preko Atlantika, iz Portugala do Argentine, kako bi vidio svog 90-godišnjeg oca za dan očeva. 

Hodali su Italijom, Švicarskom i Francuskom

Romeo i Phil su na put krenuli 20.6. Hodali su Italijom, Švicarskom i Francuskom te su mnogo noći proveli ispod zvijezda. Tijekom putovanja su se morali boriti s divljim psima, sprijateljili su se s divljim majmunom, njegovali su bolna stopala, nekoliko su se puta izgubili te su odvojili vremena za volontiranje u kampu za izbjeglice. No, nisu odustali. 

Osim što je htio vidjeti baku, Romeo je morao ispuniti još jednu misiju – skupljanje novca za djecu izbjeglice. Kada je bio novi u gradu nakon što se njegova obitelj preselila u Palermo, Romeu su pomogli vršnjaci koji su sve to već prošli.

Romeo se prisjetio priče svog najboljeg prijatelja, Randolpha, čija je obitelj morala hodati tisućama kilometara tijekom puta od Gane do Italije. 

„On je hodao mnogo više nego ja, ali bez hrane i vode. Bio je uplašen. Riskirao je svoj život“, rekao je Romeo, „Pomogao mi je kada sam došao na Siciliju te sam htio pomoći njemu i drugoj djeci koja su u sličnoj situaciji“. 

Romeo je uspio skupiti čak 13 000 funti. 

21.9. Otac i sin su stigli na Trafalgar Square u Londonu gdje su proveli dva tjedna u izolaciji prije nego su krenuli dalje. 

Nakon dugog putovanja dječak je pohitao u bakin zagrljaj

„Osjećam se kao da imam 100 godina, ali je bilo jako zabavno“, rekao je Romeo. 

Kada su stigli blizu bakine kuće, Romeo je potrčao do bakina naručja. Njegova je baka bila u velikom čudu nad svime što je Romeo doživio. 

Rekla je: „Nisam vjerovala koliko je njegovo putovanje bilo nevjerojatno. Djeca nas sve mogu inspirirati i podignuti. U ime svih baka svijeta, želim zahvaliti Romeu i puno ga izgrliti i izljubiti“.